I am Tom of Finland -kampanjan lähtökohtana ovat Tom of Finland -elokuvan arvot rohkeus, rakkaus ja vapaus. Kampanjan tavoitteena on saada ihmiset Helsingistä Nuorgamiin mukaan osoittamaan, että Touko Laaksonen ja elokuvan arvot kuuluvat kaikille suomalaisille.

– Kampanjaan pyydettiin mukaan rohkeita julkisuuden henkilöitä näyttämään esimerkkiä omilla kasvoillaan. Mukana olevat valokuvattiin Tom of Finland -taidetta tulkiten. Oli mykistävää, miten lähes kaikki pyydetyt lähtivät mukaan ja kokivat osallistumisensa kunniatehtävänä – puhumattakaan valmiista valokuvista, jotka ovat tajunnan räjäyttäviä, kertoo Annika Sucksdorff, Helsinki-filmin toimitusjohtaja ja yksi Tom of Finland -elokuvan kolmesta tuottajasta.

I am Tom of Finland -kampanjassa ovat mukana Marco Bjurström, Manuela Bosco, Chisu, Tuomas Enbuske, Jessica Grabowsky, Sandra Hagelstam, Niklas Hogner, Dome Karukoski, Teri Niitti, Bruce Oreck, Mert Otsamo, Maryam Razavi, Krista Siegfrids, Jari Sillanpää, Pekka Strang, Jenni Vartiainen, Maria Veitola, Hans Välimäki ja Stefan Wallin.

Äkillisesti vuoden vaihteessa menehtyneelle Teri Niitille Tom of Finland ja elokuvaprojekti olivat tärkeitä. Kampanjan toteuttamisesta alkuperäisen suunnitelman mukaan on päätetty yhdessä Teri Niitin läheisten kanssa.

– Näin Teri olisi toivonut. Projekti oli hänelle todella tärkeä, sanoo Tuija Niitti.

Teri Niitin läheiset eivät kommentoi asiaa tämän enempää. Pyydämme kunnioittamaan läheisten päätöstä olla kommentoimatta.

– Elokuvan arvot rohkeus, rakkaus ja vapaus ovat myös minulle henkilökohtaisesti ne tärkeimmät arvot elämässä, joten en empinyt hetkeäkään mukaantuloa kampanjaan, kommentoi Maria Veitola.

Kuvissa on mukana myös kampanjan kuvannut Veikko Kähkönen ja kuvien stailisti Mert Otsamo.

Kampanjaan kuuluu myös kuvageneraattori, johon kuka tahansa voi osallistua elokuvan verkkosivuilla. I am Tom of Finland -kuvan voi jakaa kavereille omissa somekanavissa hashtagilla #IAMTOMOFFINLAND ja kertoa siten kannattavansa elokuvan arvoja. Kuvageneraattori on käytettävissä osoitteessa www.tof.fi.

Kampanjan tavoitteena on luoda suomalaisille alusta ja työkaluja, joilla he voivat ilmaista tukensa rohkeudelle, rakkaudelle ja vapaudelle kaikille ihmisille tasa-arvoisesti kuuluvana oikeutena.

– Toivomme elokuvan ilosanoman nousevan koko Suomen puheenaiheeksi, sanoo Annika Sucksdorff.