Helsingin Gayteatteri täyttää 10 vuotta! Merkkipaalua juhlistaakseen teatterin arkistoista on nostettu riemullinen OLITKO SINÄ? -näytelmän. Päivitetty esitys sukeltaa Suomen  värikkääseen homohistoriaan ennakkoluulottomasti ja hilpeästi, tyylillä ja tyylejä rikkoen. Aina Ajankohtainen Kakkonen B-Studiosta käynnistää häpeilemättömän taruston kivikaudelta nykyhetkeen. Esitys kurkottaa kohti totuutta, tarkastelee historiamme kohtalonhetkiä ja avaa portit sateenkaaren tuolle puolen. Näytelmä osoittaa, että homot olivat aktiivinen osa maamme historiaa jo kauan ennen itsenäisyyttä!

Esitys nostaa itsenäisyydenjuhlavuoden kunniaksi esiin enemmän ja vähemmän tunnettuja historiallisia tapahtumia ja henkilöitä muinaissuomalaisista jääkäreihin, runoilijoista aktivisteihin. Osittain tositapahtumiin perustuva komedia keskittyy kansakuntamme merkkihetkiin homonäkökulmasta. Salla Markkasen musiikin siivittämässä esityksessä puhutaan ja lauletaan suomeksi ja ruotsiksi.

Ensi-ilta on Tasa-arvon päivänä 19.3.2017, kaikkiaan esityksiä on vain kymmenen, joten liput kannattaa hankkia ajoissa. Lippuja saa Tiketistä ja Kallion Kulmakahviosta

Ohjaus ja käsikirjoitus: Kim Gustafsson, Musiikki: Salla Markkanen, Puvustus: Essi Rämä, Valot: Ville Virtanen

Lavalla: Mikko Autio, Atte Hänninen, Simo Karhula, Carl Lindgren, Salla Markkanen, Ari Murto, Jani Nummela, Georgi Petkov, Jarno Pimperi, Mikko Rantonen, Pasi Risberg ja Veli Toppinen. Esitykset Valtimonteatterissa (Aleksis Kiven katu 22, sisäpiha)