Helmikuussa QX Gay Gaala alkoi koskettavasti, kun Kansallisbaletin tanssijat Antti Keinänen, 36, ja Teemu Tainio, 33, esittivät oman varta vasten QX Gay Gaalaan toteutetun teoksensa Josh Grobanin komean balladin Per Te musiikkiin.

Kysyin Teemulta viime kesänä, josko hän ja Antti olisivat kiinnostuneita tekemään esityksen tulevaan gaalaan. Mielessäni oli esimerkkinä Sergei Polunin Hozierin Take Me To The Church – hittiin tekemä tanssiteos. Lähtökohtana oli juhlistaa uutta tasa-arvoista avioliittolakia. Antin ja Teemun teos ylitti kaikki odotukset. 

Antti ja Teemu ovat olleet pariskunta kohta jo 13 vuotta. Tämä teos oli myös heille pariskuntana merkityksellinen aivan erityisellä tavalla.

– Josh Groban on upea artisti ja tämä kyseinen kappale on valtavan kaunis niin melodialtaan kuin lyriikoiltaan, sanoo Teemu.

Tarina teokselle oli miehille itsestäänselvyys, kahden yksilön kasvu suhteeseen.

– Matka tämän teoksen kanssa on suhteemme eräänlainen merkkipaalu, emme ole aiemmin luoneet mitään yhdessä, tunnustaa Teemu.

Tällä hetkellä Antin voi nähdä Seitsemässä veljeksessä ja myöhemmin keväällä VOIMA-illassa muun muassa Jorma Uotisen Jord-teoksessa. Teemu on puolestaan lavalla seuraavan kerran Tero Saarisen Kullervossa. Anttia ja Teemua voi myös seurata heidän yrityksensä Temantin kautta Instagramissa ja Facebookissa.

Edit: Jussi Virkki. Antin ja Teemun vaatteet Tiger of Sweden. Stylisti: Jouni Mervas.