Jyrki Karttusen luoma hahmo Jemina palaa valokeilaan uudella numerolla Jemina – The Great American Show!

Teos on jatkoa Karttusen viiden vuoden takaiselle sooloteokselle Jeminan monta elämää. Sen jälkeen Jeminasta on muodostunut rakastettu kulttihahmo. Nyt onkin tehty paljon suurempaa.

Helsinki Dance Company ja Zodiak – Uuden tanssin keskus esittävät Karttusen ideoiman täysin räävittömän tanssiteatteriesityksen. Karttusen lisäksi esityksessä on yhdeksän tanssijaa.

Teos alkaa kuin huipputasoinen drag-kabaree, mutta kasvaa sellaista suuremmaksi ja kirjaimellisesti monella tapaa laajemmalle.

Erityisen kutkuttavaa on yleisön ottaminen mukaan esitykseen. Ketään ei toki vedetty mukaan esitykseen sinänsä, mutta esitys kulkee ikään kuin ravintolatilassa, yleisö istuu pöydissä ja baari on auki.

– Teos on rehellisen humanistinen, mikä tänä päivänä tarkoittaa usein samaa asiaa kuin feministinen, kertoo Karttunen.

Esityksessä tanssivat Karttusen lisäksi Auri Ahola, Anne Hiekkaranta, Jyrki Karttunen, Jyrki Kasper, Aksinja Lommi, Heidi Naakka, Mikko Paloniemi, Justus Pienmunne, Kalle Pulkkinen (TeaK) ja Kaisa Torkkel. Ohjaajana on Heidi Räsänen, säveltäjä ja äänisuunnittelija Tuomas Fränti, valosuunnittelija ja lavastaja Jukka Huitila sekä pukusuunnittelija Karoliina Koiso-Kanttila.

Jyrki Karttunen on kansainvälisesti menestynyt tanssija-koreografi. Hänen työnsä perustana on aito kiinnostus ihmisiä ja heidän käyttäytymistään kohtaan ja hänen teoksensa rakentuvat vastakohtien välisille jännitteille.

Jemina – The Great American Show 22.3.–8.4.2017 Kaapelitehtaan Pannuhallissa (Tallberginkatu 1).