Torstai-iltana vietettiin Los Angelesissa järjestyksessä 29. Glaad Media Awards -tapahtuma. Tarkastelun kohteena oli vuosi 2017 ja se miten eri mediat olivat esittäneet lesbo-, homo-, biseksuaali-, ja transgenderyhteisöt.

GLAAD 2018 Media Awardseissa on nimettynä mittava määrä ehdokkaita, tänä vuonna kaikkiaan 33 kategoriassa. Palkintokategoriat ovat kahta lukuunottamatta nimetty sanalla ”merkittävä”. Lisäksi jaetaan kaksi tunnustuspalkintoa, joista toinen myönnetään espanjankielisestä mediateosta. Nyt Los Angelesin tapahtumassa jaettiin vasta osa palkinnoista.

Kategoriassa Merkittävä laajan levityksen elokuva ehdolla olivat Battle of the Sexes, Professor Marston and the Wonder Women, The Shape of Water ja Call Me by Your Name,. Merkittävä rajoitetusti levitetty elokuva -kategoriassa olivat ehdolla BPM, God’s Own Country, Thelma, The Wound ja A Fantastic Woman, joka voitti.

Merkittävän Draamasarjan ehdokkaat olivat: This Is Us, Billions, Doubt, The Handmaid’s Tale, Nashville, Sense8, Shadowhunters, Star, Star Trek: Discovery, Wynonna Earp. Voittaja on This Is Us, joka on katsottavissa muun muassa Amazon Primen kautta.

Merkittävä TV-elokuva tai minisarja -ehdokkaat olivat When We Rise, joka voitti, American Horror Story: Cult, Feud: Bette and Joan, Godless, Queers.

Tunnustuspalkinto myönnettiin Jay-Z’s kappaleelle ja musiikkivideolle “Smile”jonka kautta hänen äitinsä, Gloria Carter, kertoi lesboudestaan. Tunnuspalkinnon sai myös lyhytanimaatio In a Heartbeat.

Viime torstain tapahtumassa jaettiin myös GLAADin Vanguard palkinto, joka myönnetään viihdealan toimijalle, joka on merkittävästi edistänyt hbt-ihmisten tasa-arvoa. Palkinnon sai Britney Spears, joka odotetussa kiitospuheessan korosti ehdottoman rakkauden merkitystä ja hyväksyntää.

Osa palkinnoista jaetaan 5. toukokuuta tapahtumassa, joka pidetään New Yorkissa. Näitä ovat muiden muassa Merkittävä Artisti, jossa ehdokkaina ovat nämä artistit ja albuminsa: Miley Cyrus/Younger Now, Halsey/Hopeless Fountain Kingdom, Honey Dijon/The Best of Both Worlds, Kehlani/SweetSexySavage, Kelela/Take Me Apart, Kesha/Rainbow, Perfume Genius/No Shape, Sam Smith/The Thrill of It All, St. Vincent/MASSEDUCTION, Wrabel/We Could Be Beautiful.

Elokuvien, tv-sarjojen, musiikin ja kirjallisuuden lisäksi GLAAD Media Awards palkitsee journalismia useammassa kategoriassa. Erikseen ehdolla on TV-journalismi ja erityyppiset lehtiartikkelit pritti- ja digitaalimedioissa. Myös espanjankielinen media on huomioitu.

Kaikki ehdokkaat on listattu GLAADin sivulla.

Britney #glaadawards @britneyspears

A post shared by Región Britney (@regionbritney) on