Tanskan vastine QX Gay Gaalalle pidettiin kymmenennen kerran ja mukana oli kruununprinsessa Mary. Hänen saapuessaan juhlapaikalle samaan pöytään tapahtuman järjestäjän Rainbow Business Denmarkin puheenjohtajan Carsten Voldenin kanssa, 900-päinen yleisö nousi seisomaan ja antoi pitkät aplodit.

Kruununprinsessa Mary saapuu Axgil Gaalaan, vastassa oli Carsten Volden, Rainbow Business Denmarkin puheenjohtaja.
Tapahtuma pidettiin vaikuttavassa Circus-rakennuksessa keskellä Kööpenhaminaa. Tapahtuma kesti neljä tuntia. Erittäin taidokkaat esiintyjät olisivat sopineet paremmin heteroyleisölle kuin suureen LGBT-juhlaan. Mutta illan juontajat Tinus Schunard ja Casper Sloth saivat pitkän illan rullaamaan.

Ensimmäinen suuri hetki koettiin, kun uudelleen valittu LGBT-ministeri Karen Elleman (oikeistoliberaalit) jakoi vuoden urheilupalkinnon Tanskan jalkapallomaajoukkueelle. Kaksi liigan pelaajaa kertoivat lavalla olevansa ylpeitä siitä, että naisten jalkapallossa ei ole mikään ongelma olla homo ja toivoivat, että se toimisi esikuvana muulle urheilulle.

Yleisö osoitti raikuvasti suosiotaan myös kun Tanskan radion Abdel Aziz Mahmoud vastaanotti Vuoden LGBT-henkilön palkinnon. Hän on ajankohtainen erittäin vahvasta dokumentistaan, jossa hän kertoi olevansa homoseksuaali ja tapaa useita imaameja, yhden syvästi homoja vihaavan nuoren miehen, joka syyttää häntä siitä, että hän ei ole hyvä esikuva muslimeille. Se kertoo myös hänen äidistään, joka nyt puhuu vähemmistöjen nuorten kanssa homoseksuaalien hyväksymisestä. Abdel Aziz Mahmoudin dokumentti on katsottavissa täällä.

Abdel Aziz Mahmoud

Vähemmistöympäristöjen HBTQ-ihmiset olivat teemana myös Yleisöpalkinnossa, jonka sai Sabaah yhdistys tekemästään työstä.

Kruununprinsessa Mary sai kunnian jakaa Rainbow Business Denmarkin vuoden Kunniapalkinnon. Sen sain LGBT Danmark, Tanskan Setaa vastaava taho, jonka perusti 1948 muiden muassa Axel Axgils, joka antoi nimen koko gaalalle.

Vuoden Bile -palkinnon vei Lambda-klubi ja Vuoden klubi on My Fair Ladies. Vuoden aktivisti -palkinnon saivat Gesten Priden järjestäjät, Etelä-Jyllannin kunnasta, jonka pridella reagoitiin homofobiaa vastaan.

Lisää Axil Gaalasta voi lukea tanskalaiselta hbtq-sivustolta Out-And-About.