Riehakas, ylpeä, älyllinen, oikeudenmukainen ja karnevalistinen LHBTIQ+-väen ja liittolaistemme festivaali on nyt herännyt koomasta, johon se itsestään riippumattomista syistä joutui, kun festivaalin pitopaikaksi sovitun VR:n konepajaja-aluen kaupasta väännettiin. Viikko sitten asia lopulta draamattisten käänteiden jälkeen ratkesi ja Querellen työryhmä saattoi jälleen hengittää vapautuneesti.

Querelle on suurin sisätiloissa järjestetty hbtqi-tapahtuma Pohjoismaissa ja se pyrkii olemaan johtava queer-festivaali koko Euroopassa. Ohjelman koostuu musiikista, kirjallisuudesta, drag-artisteista, keskusteluista, stand upista, tanssista, euroviisuista, installaatioista.

Tapahtumassa nähdään amerikkalainen transaktivisti Chelsea Manning, Mykki Blancon performanssiräppiä, Jorma Uotinen, aktivisti ja DJ JD Samson, DJ ja muusikko Hifi Sean, muunsukupuolinen räppääjä Tero Hetero ja Sofi Oksanen.

Antti Eho on monille tuttu DJ ja tapahtumatuottaja, hän on ollut mukana Querellessä alusta asti kasaamassa ohjelmaa, hän vastaa DJ-buukkauksista ja toimii lisäksi ohjelman yleisenä neuvonantajana.

Antti Eho paiskii tänä vuonna töitä Querelle ohella myös Rebels-klubilla dtm.ssä ja jo legendaarisella Bears On Board -risteilyllä.

– Ohjelma tulee jakautumaan kahdelle päivälle ja tässävaiheessa en voi vielä paljastaa ihan kaikkea mitä suunnitelmiin kuuluu – DJ vetoisesti mennään Perjantaina housen & diskon suuntaan ja Lauantaina teknoon & indieen, kertoo Antti QX:lle ja jatkaa ylpeänä:

– Querellestä tulee suurin, kaunein, mahtipontisin ja merkittävin lhbtiq-tapahtuma missä olen ikinä saanut olla mukana ja olen ihan tajuttoman ylpeä jo tässävaiheessa siitä duunista mitä meidän työryhmä on saanut aikaan. Tottakai täytyy myös kiittää Bruce Oreckia ja onnitella häntä Train Factorysta – nähdään Elokuussa Vallilan ratapihalla!

Querellesta vahvistetaan QX:lle, että hyvää on vielä tulossa lisää. Drag-ohjelma vahvistuu. Tulossa on myös viisuterassi. Ja sitten tulee QX Awards.

QX ylpeänä esittää: QX Awards

QX tuo Querelle-festivaalille kokonaan uuden konseptin, QX Awardsin. Se järjestetään tapahtuma tapahtumassa -periaatteella. Pienessä maassa on hienoa, että pystymme yhdistämään voimamme ja tuomaan tapahtumamme näin suoraan yhteisön keskelle.

QX vastaa QX Awardsin sisällöstä ja tuottamisesta  ja se toteutetaan Querelle-festivaaleilla perjantaina 24. elokuuta kello 18-21.30.

QX Awardsiin tulee erikseen myyntiin oma 10 euron hintainen pääsylippu niille, jotka eivät halua ostaa lippua Querelleen. Haluamme antaa mahdollisimman monelle mahdollisuuden osallistua QX Awardsiin. Lipun voi myöhemmin päivittää täydeksi festivaalilipuksi. Kaikki liput myydään Querellen kautta. Tiedot päivittyvät Querellen sivuille lähipäivinä.

Ylenkin toimittajana työskentelevä Clarissa Jäärni
– Querellen-työryhmä on valtavan ilahtunut, monestakin syystä. Se, että VR-makasiinien kauppa eskaloitui Bruce Oreckin voitoksi ja ennenkaikkea se, että uusi Qx Awards saa arvoisensa puiteet. Tämän parempaa tilaisuutta yhdistää voimia ja edistää maassamme queer-kulttuuria, ei varmasti ole ennen suomessa nähty, tiivistää Querellen tiedotuksesta Clarissa Jäärni.

 

QX Awardsin ehdolleasettelu on nyt myös avattu. Lue lisää QX Awardsista täältä.

 

Querelle-festivaali  24.–25. elokuuta Helsingin Konepajalla Valillassa. Liput ovat myynnissä tapahtuman sivulla