Olausenin ensimmäisen homonovellikirjan Egyptin prinssi ja muita homonovelleja vastaanotto 2012 oli ristiriitainen. Eräs kriitikko kirjoitti kirjan olleen häpeilemätön lihan himon ylistys ja rankka matka koko elämänsä erilaisuuden taakkaa kantaneen miehen mukavasti vinksahtaneeseen sielunelämään:

”Teoksen tarinat ovat laajoja ja tarkoitushakuisen riettaita. Tavallista lukijaa hengästyttää lauseiden pituus ja asettelun tiiviys. Tarkalla lukemisen veitsenterällä leikaten sanaviidakosta löytyy kuitenkin uskomaton määrä salaviisautta ja viitteitä muihin teoksiin. Olausen haluaa ilmeisesti tällä viittausten rumputulella osoittaa, että homoutta ei ”pääse pakoon” missään. On hienoa, että tällainen kirja on kirjoitettu.”

Toisen kriitikon mielestä mukana oli monta terävää pointtia vallitsevien normien ongelmista. Samoin Olausenin kirjalliset lahjat antoivat pieniä välähdyksiä itsestään löytää myös helmiä:

”Pieniä, todella kauniita, pikemminkin proosarunoa kuin novellia muistuttavia välähdyksiä ihmiskohtaloista homoeroottisten tunteiden kourissa – ne osoittavat, että Olausenilla on paljon taiteellista annettavaa omaa tietään seuraavana taiteilijana.”

”Olen porvarillisen boheemin, eli bobon (Egon Friedellin, Saul Bellowin ja Oscar Wilden hengessä) sekä kaikkien skeptikkojen a`la Sektos Empeirikos peppipitkätossumaisen tarinankulun sokraattis-montaignelainen seikkailuristeytymä, joka elää ja on onnellinen, sikäli kun se vain on mahdollista, epäilyn ja etsimisen filosofiasta!”, kuvaa Olausen itseään omalla blogisivullaan.

Homolulua myy Bear Park Cafe ”13 Karhupuistossa Helsinki Pride -viikosta alkaen eli 25.6. lähtien hintaan 10 €. Teosta myy myös Punainen Planeetta- divari Hakaniemessä. Homolulu on luettavina myös e-kirjana Kulttuuriklubin sivulla.