Mikko Mäkelän esikoispitkä elokuva A Moment in the Reeds tulee elokuvateatterilevitykseen Helsinki Pride -viikolla perjantaina 29.6.

107-minuuttinen kaksikielinen draama kertoo Pariisiin muuttaneen Leevin, Janne Puustinen ja syyrialaisen turvapaikanhakijan Tareqin, Boodi Kabbani, yllättävästä kohtaamisesta Leevin perheen kesämökillä, jota molemmat ovat Leevin isän, Mika Melender, johdolla päätyneet kunnostamaan.

BFI London Film Festivalilla 2017 ensi-iltansa saanut ja sittemmin myös mm. Göteborgin ja Seattlen elokuvajuhlilla esitetty elokuva on valittu jo yli 30 festivaalin ohjelmistoon 16 eri maassa. Kahden miehen rakkaussuhdetta kuvaava Savitaipaleella viime kesänä kuvattu elokuva on Tom of Finland ja Pihalla -elokuvien ohella yksi ensimmäisiä kotimaisia kokoillaan queer-elokuvia.. Se kertoo ajankohtaisesti rakkaudesta, ennakkoluuloista ja vapauden etsimisestä.

Elokuvaa on kuvattu “vaikuttavaksi debyytiksi, joka älykkäästi ja mielikuvituksellisesti tutkii kodin käsitettä, tunne-elämän rehellisyyttä ja identiteetintunnetta. Kaunis kuvaus, vivahteikas käsikirjoitus ja mukaansatempaavat näyttelijänsuoritukset yhdistyvät elokuvassa, joka tuntuu tuoreelta, luonnolliselta ja hyvin ajankohtaiselta.”

”Vaikka kuvausten aikana jo välillä tuntuikin siltä, että jotain hienoa on tekeillä, en elokuvaa tekemään lähtiessä todellakaan uskaltanut odottaa, että pääsisimme näyttämään elokuvaa näin hyvällä festivaalilla” iloitsee Mäkelä tuotanyhtiön tiedotteessa. ”On upea tunne, kun koko työryhmän kova työ saa näin hienon tunnustuksen.”

”On myös mainiota, että elokuvan ensiesitys on Lontoossa, koska kyseessä on hyvin kansainvälisellä ajatuksella toteutettu elokuva”, Mäkelä jatkaa. “Toivomme kuitenkin elokuvan kotimaisen ensi-illan ajankohdan selviävän pian, jos suomalainen levittäjä löytyy.”

Pääosissa nähdään Janne Puustinen, Boodi Kabbani ja Mika Melender. Elokuvan on kuvannut Iikka Salminen. Suomalais-britannialaisen yhteistuotannon tuottajina ovat toimineet Mikko Mäkelä, Jarno Pimperi ja James Robert Watson Wild Beast Productions-tuotantoyhtiölle.

A Moment in the Reeds 29.6. alkaen Helsingissä (Kinopalatsi), Tampereella (Plevna) ja Turussa (Kinopalatsi), liput myynnissä Finnkinon kautta.