Vuoden homoklubi (myös mixed)

Blow dtm: Kuukausittain DTM:ssä järjestettävä maskuliininen klubi-ilta, jonka musiikki painottuu uplifting houseen. Ilta lanseerattiin 2017 helmikuussa.

Kaiku: Respect each other and respect music. Mixed yökerho Kalliossa ei on käytännössä jatkuvaa erilaista klubi-iltaa ja se on rankattu Euroopan parhaiden yökerhojen listalle.

Leimarit: Yhdessä olemme edemmän – Leimaudu yhdenvertaiseksi Pirkanmaan SETA ry:n järjestämiä bileitä on vietetty Tampereella jo 30 vuotta. Kahdeksan kertaa vuodessa ilta kerää aina lähes viisi sataa kaikenikäistä juhlijaa ympäri Suomen. Illan nimi tulee sisäänpääsyleimoista leimautumalla tultiin ulos kaapista. Leimarit ovat Pirkanmaan Setan varainhankintaa.

Otso Helsinki: Its Hugging Good! Karhumiesten ja -mielisten oma pikku pesäkolo jossa juhlittiin 2017 yhteensä 9 kertaa. Malminrinteen Cafe Cavalier tarjosi hikistä, hekumallista ja hullunhauskaa perhefiilistä vailla vertaa 

Pussytive: Klubi naisille, naistenmielisille ja ystäville eli ihan v*ttu kaikille. Lauha Haimilan järjestämä klubi aloitti vuonna 2012 ja on vieraillut eri lokaatioissa. 2017 Pussytive järjestettiin kahdesti.”

Muutama huomio tästä kategoriasta. Suomessa on tällä hetkellä kolme homoyökerhoa DTM, Mixei ja Hercules, lisäksi on mixed Kaiku. Kaikki homoyökerhot ovat jo voittaneet QX Gay Gaalassa. Halusimme kääntää katseen muihin yöelämän toimijoihin ja tukea ja kannustaa klubi-iltoja tekeviä toimijoita.

Vuoden baari, ravintola, kahvila

Bar Suxes, Turku: Tasa-arvon turvasatama Turun yöelämässä jo yli 10 vuotta. Baarituotteita, villiä tanssilattiameininkiä, karaokea ja ajoittain homokabareeta. Avoinna ihan joka ilta.

Bear Park Cafe “13″: Päiväkahviseuraa ja aamiasta koko päivän. Kallion pienestä gaykahvilasta on tullut varsinainen homokulttuurin hot spot. Kesäisin toiminta laajenee viereiseen Karhupuistoon lippakioskille.

Room Bulevard: Moderni suosittu baari Etelä-Helsingin sykkeessä. Terassi löytyy auringonottoa varten.

Vuoden Keep Up the Good Work (yhteisö, ryhmä)

Club la Persé: Kilpaili UMK:ssa ja tavoitteli euroviisuedustajan titteliä kappaleella My Little World. Ryhmän jäsenet ovat Pietari kaakkomäki aka Jean Michelle, Vesa Kemppainen aka Miss Lil’ 2.0, Jan Koskinen aka Mr Cunt ja Kirsi Nisonen aka Ellen Vivian. Klubikollektiivi on aktiivinen myös klubirintamalla.

Drag Me to Hell: House of Vanillan, House of Crackin, House of Jaahasin ja House of Auerin jäsenten muodostama, Lola Vanillan ja Lamey Crackhousen luotsaama kollektiivi. Jäseniä on kaikkiaan 35. 2017 tapahtumia oli kaikkiaan yhdeksän, mukaan lukien yhteistyö Rakkautta- ja Anarkiaa -festivaalin kanssa. Dragin ja burleskin yhdistelmä on queerlesque.

Helsinki Drag Battle: Antti Taipaleen ja Kaisa Vaineen ideoima ja Antin tuottama tapahtuma, jossa drag-kilpailu toteutetaan teatterin keinoin eikä voitto ole tärkein asia. Tapahtuma järjestetään vuosittain ja se on samalla näytönpaikka maskeerauksen ja  puvustuksen opiskelijoille, jotka ovat sitä mukana tekemässä.

Queertune: Helsingin gaykuoro Out ’n loud  ja lesbokuoro Kaupungin Naiset järjestivät ensimmäisen  pohjoismaisen LHBTIQ-kuorofestivaalin 29.9.–1.10.2017 Helsingissä. Tapahtuman tuottajina toimivat Makla Krés Laine, Pasi Risberg, Ulla Engman ja Satu Järvinen. Festivaali kokosi yhteen 11 kuoroa ja 300 laulajaa eri pohjoismaista. Suomessa aloitettu kuorotapahtuma järjestetään ensi vuonna Tukholmassa ja vuonna 2021 Kööpenhaminassa.

QX Awards 2018 lauantaina 25. elokuuta Gloria kulttuuriareenassa Pieni Roobertinkatu 12, 00120 Helsinki. Ovet klo 19, QX Awards alkaa kello 20 ja After Party noin kello 22 alkaen samoissa tiloissa. Liput 12,50 €, Tiketissä 14 € (lipun hinta sisältää narikan). 

Lisätiedot QX Awardsin tapahtumasivulla Facebookissa, jatkobileet häpeämättömässä gay-klubiteemassa.

QX Awardsin aihetunniste on #qxawards.