Karhupuistossa koettiin eilisessä helteessä kukoistavaa homokulttuuria, kun puiston Bear Park Cafen ja Haara & Patukka Productionsin järjestämä Drag Bear Race nähtiin yhdeksännen kerran.

– Tänä vuonna tapahtumassa oli ”vain” kolme paria osallistumassa, mutta se ei tuntunut menoa juuri haittaavan. Meininki oli yhtä pikkutuhmaa ja räävitöntä kuin aiemminkin ja just sellaista välillä tässä tarvitaankin, kirjoitti tapahtumaa kuvannut Jarkko Koskinen.

Auringon paahteessa värikkäissä kostyymeissä ”taistelleiden” osanottajien suoritukset arvioi tuomaristo, josa oli mukana voittajia aikaisemmilta vuosilta. Juontajana oli Suomen dragien grand old dame Kalkkuna ja Linnea von Kattendam Yhdenvertaisuusvaltuutettu Pirjona.

Drag Bear Racen luonnollinen pitelemättömyys oli tänä vuonna koskettavampaa kuin ehkä koskaan, tai ainakin kuin moniin vuosiin, sillä joitakin päiviä ennen kilpailua kioski joutui homofobisen hyökkäyksen kohteeksi, kun sieltä anastettiin sateenkaarilippu keskellä päivää uhkaavassa välikohtauksessa.