QX Awardsit juontavat Anne Kukkohovi ja Sampo Marjomaa. Molematta on nähty aikaisemmin QX Gay Gaalassa. Anne ensimmäisessä Gaalassa Circuksessa, missä hän kertoi meille homosään ja jakoi yhden palkinnoista. Sampo nähtiin seuraavana vuonna. Hänkin jakoi yhden palkinnoista, kun yllättäen juontaja Maria Sid repäisi häneltä housut pois.

Liput ovat nyt myynnissä Tiketissä ja voit ostaa niitä täältä. Tapahtumassa ei ole istumapaikkoja. Äänestys on parhaillaan käynnissä, katso ehdokkaat täältä.

Anne 2014 Gay Gaalassa.
Sampon upeat shortsit 2015 Gay Gaalassa.

JATKOBILEET – DISCOTHÉQUE TOM!

Haluamme QX Awardsien kautta ottaa aktiivisemman roolin myös edistää, tukea ja jopa luoda uutta häpemätöntä hbtiq-kulttuuria – emme pelkästään juhlistaa ja palkita. Kun palkinnot on jaettu lähdemme gay-discon pyörteisiin Glorian tanssilattialla. Vain tämän yhden yön – joraa kuin olisi 1982!

Disco-deejiit soittavat musiikkia sellaisena kuin se soi 80-luvun undergroundeissa gay-discoissa. Tule antautumaan rytmille, joka loi suunnan tämän päivän klubimusiikille.

DeeJiit ovat:

*Ippe (Club Cabaret Helsinki 1981-1987)

*Jussi Kantonen (Overfitting Disco, Barcelona-Paris-Tokyo-Madrid-London-San Francisco-Berlin-Stockholm)

*Juuso Tervo (Muskelidisco Siltanen)

Illan aikana esintyy legendaarinen Hi-NRG Disco-tähti PAUL PARKER (USA). Paul Parker on maskuliininen ääni elektronisen musiikin gurun Patrick Cowleyn ikonisilta Disco-klassikoilta.

Jussi Kantonen on tunnustettu Disco-guru, joka kiertää soittamassa metropoleissa ja  muissa muodikkaissa kohteissa ympäri maailmaa. Hän on myös disco-historiikin A Saturday Night Forever tekijä. Jussin soittopaikoista löytyvät viime vuosilta muun muassa Barcelona (Glove@This Side Up, Barcelona Slow), Tokyo (Knock Koenji), Kobe (Troop Café), Paris (Le Nouveau Casino, L‘Etage & Le Java), Madrid (Maderfaker, Sirocco), Mallorca (Surrealisland with the Mutant Family), London (Baby Bathhouse, Heaven), San Francisco (Underground S.F), Berlin (Griessmuhle, Paloma) Stockholm (East), Tartu (Genialistide Klub), Vienna (Monami), Tallinn (Kelm), Oslo (Ingensteds), Copenhagen (Foderbrattet), Palermo (Palermo Pride), Helsinki (Siltanen, Kuudes Linja, Flow 2016), Turku (Dynamo), Göteborg (Beat@Nefertiti) Malmö (Stora Trumman) Camp Cosmic Berlin.

Deejii Ippe on pitkän linjan ammattilainen, joka uransa alussa nuorena poikana soitti legendaarisessa Helsinkiläisessä gay-discossa Club Cabaretissa. Club Cabaret oli Suomen kuumin homodisco 1981-87. Ja Ippe toinen sen DJ-residenteistä, Ippe, soittaa heti bileiden alkaessa tunnin tribuutin noille vuosille.

Juuso Tervo on Jussin disco-oppipoika ja on soittanut aikaisemmin Siltasen Muskelidiscossa.

Club Cabaretin historiasta voit lukea lisää täältä.

Paul Parker

After Partyissa ei ole dress codea. Bileiden nimellä kunnioitamme Touko Laaksosta, jonka elämäntyön pohjalta Awardseilla on useita ehdokkaita useissa kategorioissa, 2017 oli Tompan vuosi.

Esiintyjäksi tulee legendaarinen Paul Parker USA:sta. Paul tunnetaan etenkin äänenä Patrick Cowleyn klassisten klubihittien takaa. Cowleyhän oli ensimmäisiä AIDSin uhreja ja uutinen hänen menehtymisestään siihen oli lööpeissä täälläkin. Bileiden tematiikassa palaamme aikaan ennen sitä, ennenkuin AIDSin tuoma häpeä lankesi meidän kaikkien riesaksi. Bileet on nimetty Tom of Finlandin mukaan, koska se sopii ko. aikakauteen ja koska ToF-aiheisia asioita on ehdolla niin monessa kategoriassa.

QX Awards 2018 lauantaina 25. elokuuta Gloria kulttuuriareenassa Pieni Roobertinkatu 12, 00120 Helsinki. Ovet klo 19, QX Awards alkaa kello 20 ja After Party noin kello 22 alkaen samoissa tiloissa. Liput 12,50 €, Tiketissä 14 € (lipun hinta sisältää narikan). 

Lisätiedot QX Awardsin tapahtumasivulla Facebookissa, jatkobileet häpeämättömässä gay-klubiteemassa.

QX Awardsin aihetunniste on #qxawards.