QX Awardseissa jaetaan tänään kaikkiaan 16 palkintoa. Ihan kaikilla voittajilla ei ollut muiden velvoitteidensa vuoksi mahdollisuutta olla paikalla. Mutta he lähettivät äänestäjille ja meille kaikille kiitosterveisensä!

 

Vuoden politiikko: Silvia Modig

Helsingin kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja. Teki kirjallisen kysymyksen hbtiq-turvapaikanhakijoiden oikeusturvasta.

Vuoden laulaja / näyttelijä / TV-persoona: Saara Aalto

Vuoden 2016 Vuoden homo oli paljon esillä brittien X Factor -menestyksensä jälkeen ja antoi kasvot ahkeralle, lahjakkaalle ja uutteralle menestyjälle, joka on yksi meistä.

Vuoden drag: Linnea von Kattendam

Ville Kekäläisen luoma hiukan erilainen drag-hahmo, modernilla ja omintakeisella otteella. Suorasukaista oivaltavaa stand-uppia jo vuodesta 2009. Villen tausta on teatterissa ja Linnean hahmossa tetraalisuus näkyy.

 

Vuoden kirja: Musta tulee isona valkoinen: Jani Toivola

Omaelämäkerrallinen teos pohtii yksilön oikeutta omaan tarinaan. Punaisena lankana on Janin matka isänsä synnyinseudulle Kenian maaseudulle. Jani käsittelee ajankohtaisia kysymyksiä liittyen identiteettiin ja ihmisen oikeuksiin – kuka saa rakastaa, kuka saa perustaa perheen ja olla isä tai äiti, kuka saa kutsua itseään suomalaiseksi. Koskettava on myös kertomus siitä ensimmäisestä kerrasta.

Ensimmäiset palkinnot on juuri jaettu myös paikan päällä Gloriassa Helsingissä. Vuoden baari, ravintola, kahvila -palkinnon vei jälleen Kallion Bear Park Cafe “13″. Mikko Aution luotsaama pikkuinen kahvila on kokoaan suurempi ja osoittautunut voittamattomaksi jyräten muut baarit vuodesta toiseen. Vuoden klubiksi yleisö äänesti myös ulkomailla kehutun Kaiku klubin Helsingin Sörnäisissä. Kaikun slogan on Respect each other and respect music. Tässä mixed yökerhossa ei on käytännössä jatkuvaa erilaista klubi-iltaa ja se on rankattu Euroopan parhaiden yökerhojen listalle.

Palkintojen jako jatkuu noin kello 22:een sakka, jonka jälkeen alkavat After Partyt Gloriassa, vielä ehtii mukaan!

Katso kiitosvideot tästä!