Viime yönä juhlittiin Hollywoodissa Emmy-gaalassa, missä tv-maailmaa palkittiin useissa kategorioissa. Ja se olikin ilta täynnä yllätyksiä.

Selvästi muutosten tuulet puhaltavat juuri nyt vahvasti ja gaala on hylkäämässä valkoisen miehen cis-stereotyypin ja on muotoutumassa meidän kaikkien gaalaksi. Vihdoinkin oli aasialaiset juuret omaava henkilö nimetty ehdokkaaksi yhteen pääkategorioista, vihdoinkin oli huomattavan monta afroamerikkalaista jakamassa palkintoja, vihdoinkin ei ollut vain yksi avoimesti homoseksuaali henkilö lavalla.

Sateenkaariväekä ilahduttaa, että RuPauls Drag Race voitti parhaan realityn -palkinnon sellaisten klassikoiden kuten Amazing Race, Top Chef ja Project Runway sijaan. Luonnollisesti Ru, Michelle Visage ottivat lavan haltuun huutamalla sarjan mantran ”If You Can´t Love Yourself how in the hell are you gonna love somebody else?” yleisön suureksi iloksi.

Ryan Murphy on vuosien ajan tuonut meille lhbtq-täytteisiä sarjoja, kuten American Horror Story ja Glee. Tänä vuonna hän oli gaalan kuningas sarjallaan American Crime Story: The Assasination of Gianni Versace. Homoseksuaalin muoti-ikonin murhasta kertova sarja vei jopa kolme merkittävää palkintoa, muiden muassa Paras minisarja ja Paras miespääosa (Darren Criss). Murphy omisti sarja-palkinnon kaikille viharikosten kohteeksi joutuneille lhbtq-ihmisille.

Lavalla nähtiin myös suosittuja lesboja koomikkoja, kuten SNL:n Kate McKinnon ja Hannah Gadsby (joka viihdytti nerokkaalla makupalalla siitä, kuinka hän vihaa miehiä). Fab5-joukko, joka jakoi palkinnon The Americansin Matthew Rhysille (aikoinaan rakastettu homohahmo tv-sarjassa Brothers & Sisters).