Käsikirjoittaja Mark Saltzman vahvistaa nyt, että Bert ja Ernie tehtiin homopariksi. Hän aloitti kirjoittamaan suosittua lastensarjaa 1984 ja oli itse tuohon aikaan homosuhteessa leikkaaja Arnold Glassmanin kanssa.

Gay-sivusto Queertylle antamassaan haastattelussa Saltzman sanoo, että hänellä ei koskaan ollut mitään suurta tarkoitusta esittää koirahahmot homoina, vaan se ennemminkin vain tapahtui.

– En olisi koskaan sanonut pomolleni, että nämä kaksi ovat poikaystäväni ja minä. Mutta tiedän, että kaksikko puhutteli gay-yleisöä, aivan kuten masentunut muppetti Snuffalupagus.

Mark Salzman kertoo myös, että hän ja Arnold Glassman olivat itse vähän kuin Bert & Ernie.

– Ne asiat, jotka häiritsivät Bertiä, häiritsivät Arnoldia. Ja minä olin Ernie, mutta todellisuudessa muistutan enemmän ulkoisesti Bertiä. En todellakaan tiedä, miten muuten olisin hahmot kirjoittanut kuin rakastuneena parina.

Muppettien tekijänoikeudet omistava yritys Sesame Workshop vaikenee asiasta. He eivät ole koskaan kieltäneet, että Bert ja Ernie voisivat asua yhdessä, mutta rakastavaisia he eivät ole. Kysymys kuuluukin, kuinka kauan Sesame pitää tästä kiinni.