QX:n elokuva-arvostelija ja freelanseri Andreas Samuelson on elokuvafani, joka on työskennellyt muutaman vuoden debyyttielokuvansa parissa. Splatterkomedia Housewives Alien vs Gay Zombie, saa nyt maailmanensi-iltansa Vinokinossa Turussa. Jo nyt on selvää, että se tullaan näkemään lhbtq-elokuvafestivaaleilla myös Ranskassa ja Kiinassa. QX kysyi Andreakselta hänen elokuvastaan.

Kerro elokuvasta, mikä on juoni?

– Elokuva on sekä ylistys vanhoille B-elokuville ja parodia niistä, ensisijaisesti kauhua, mutta myös supersankareita, saippuaa ja homopornoa …  Juoni seuraa lyhykäisyydessään homomiestä, joka muuttuu sekä zombieksi sekä psykoottista kotirouvaa, joka herää kuolleista. Molemmat kylvävät kauhua ja kaaosta.

Mikä tässä genressä viehättää sinua?

– Kauhu on viehättänyt minua aina, ihan lapsesta saakka. Murhaajat, zombiet, demonit, veri ja splatter. Se on hyvä genre leikkiä. Sitä paitsi minun mielestäni huono B-luokan elokuva on hauskempi kuin puhdasoppinen komedia.

Elokuvasi nähdään nyt festivaaleilla, miten se onnistui?

– Kun tekee verrattain pienen genre-elokuvan ovat festivaalit varmin tapa saada se esille, teatterilevitys ei ole näistä kiinnostunut. Joten olen lähestynyt useita eri festivaaleja, etusijassa kauhu- ja queer-teemaisia festivaaleja ja viimeinkin se tärppäsi, tähän mennessä kolmelle festivaalille.

Elokuva kuvattiin jo jokin aika sitten, miltä tuntuu nyt vihdoin saada se esille?

– Vie aina aikaa kuvata ja leikata elokuva, etenkin kun mitään budjettia ei edes ole. Se ei ole maannut vain pölyttymässä, vaan jälkituotanto vei yli kolme vuotta.

Kuinka paljon elokuvassa on seksiä, näyttäisi olevan melko lailla homoseksiä?

– Kohtalaisesti sanoisin. B-kauhussa pitää aina olla vähän seksiä, mutta koska se on myös komedia on se ehkä enemmänkin hauska kuin seksikäs. Siinä on paljon hyvännäköisiä näyttelijöitä ja alastomia miehiä.

Ja elokuvassa ei ole yhtään heterohahmoa, oletko saanut kommenttia tästä?

– En, tähän mennessä sitä on näytetty vain pienelle piirille näyttelijöitä, tiimille, ystäville ja tutuille, jotka ovat melko avarakatseisia ja tietoisia elokuvan taustasta. Mutta olisi jännittävää näyttää se katsomolle tavallisia Virtasia, joilla ei ole mitään hajua siitä, mitä tulossa on …

Millaista elokuvaa suunnittelet seuraavaksi?

– Minulla on paljon ideoita, mutta elokuva vaatii aikaa ja rahaa. Yritän syksyllä varata aikaa kirjoittamiseen, hakea tukea ja ihmisiä, joiden kanssa työskennellä.

Housewives Alien vs Gay Zombie maailman ensi-ilta Vinokinossa Turussa perjantaina 12.10. klo 21 ja Helsingissä perjantaina 9.11. klo 21.  

 

 

Helsingissä nähdään myös Housewife Alien vs. Gay Zombie.