Peter Juhan esiintyi QX Awardseissa elokuussa. Häneltä on vasta julkaistu esikois-EP, jonka hän on säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut kokonaan itse. QX tapasi Peter Juhanin värikkäässä syksyisessä Kalliossa.

Kuka on Peter Juhan?

– Olen helsinkiläinen pop-taiteilija ja electro-poprock muusikko. State Of Vanity -esikois-ep:ni julkaistiin juuri kaikissa suoratoistomedioissa. Tänä vuonna olen esiintynyt lukuisissa venueissa mm. Virgin Oil:ssa, Bar Loosessa, Gloria Kulttuurikeskuksessa ja Tampereen YO-talolla.

Ketkä ovat musiikillisia esikuviasi?

– Lapsesta asti olen ollut kiinnostunut 70- ja 80-luvun estetiikasta; rytmiikasta, soundeista, kulttuurista… Esikuvani tulevat niin progressiivisen rockin sekä funkin ja artpopin suunnilta, mm. The Who, Prince sekä Grace Jones ovat vaikuttaneet vahvasti taiteeseeni. Lisäksi vuosien klassisen musiikin opiskelu on tuonut analyyttisyyttä luomisprosessiin.

Miten Peter Juhan sai alkunsa?

– Vietin koko lapsuuteni musiikin ja taide-harrastusten parissa, jotka laukaisivat kiinnostuksen showbisnekseen. Olin intohimoinen levynostalgikko. Aluksi tutustuin poppiin, sitten tulivat rap, soul, blues… myöhemmin heavy rock ja electro. Olen aina ollut esiintyjä. Peter Juhan on alteregoni, joka on vuosien saatossa muodostunut urani keskipisteeksi.

En ole siviilissä niin ekstrovertti tai värikäs kuin lavalla

Onko sinulle jokin agenda, jota haluat musiikilla ja esiintymisilläsi edistää?

– Agendani on lokeroimaton ja uniikki. Yhdistän artistiudessani electropoprockia visuaalisuuteen ja performanssi taiteeseen. Keikallani olleet eivät aikaisemmin ole nähneet mitään vastaavaa.

Tyylisi on sukupuolineutraali, jossa fetismi on erittäin läsnä. Mistä ammennat tyylisi?

– Niin valokuvataiteesta, alakulttuureista kuin Afrikan alkuperäiskansoilta. Rakastan asioiden yhdistämistä, ja tyylini onkin kehittyvä kombinaatio erilaisia elementtejä. Farkut ja valkoinen t-paita tosin eivät tule koskaan olemaan osana pukeutumistani.

Miten arkipäiväinen tyylisi eroaa artistiudestasi?

– En ole siviilissä niin ekstrovertti tai värikäs kuin lavalla. Artistiuteni antaa minulle mahdollisuuden tehdä asioita, joihin en siviilissä kykenisi.

State Of Vanity EP julkaistiin 15. lokakuuta. Miten levyn tekoprosessi sujui?

– EP:ni työstö alkoi keväällä ja olen hionut kappaleita siitä lähtien. Musiikkini syntyy tunnepohjalta eikä luomistyö niinkään vaadi itselläni ponnistelua, ainoastaan aikaa. State Of Vanity on miksattu ja tuotettu Suomenlinnan Studiolla tuottajani Mauri Syrjälän kanssa.

Mitä voimme odottaa levyltäsi?

State Of Vanity on taidonnäytteeni musiikintekijänä ja esiintyjänä. Olen säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut koko levyn itse. EP on kokonaisuudessaan yksinäisyyttä, seksuaalisuutta ja länsimaalaisuutta käsittelevä nuoren miehen tarina.

Mitkä ovat tulevaisuuden näkymäsi?

– Valloittaa maailman keikkalavat ja festarit. Toivon pian saavani taustalleni levy-yhtiön tai ohjelmatoimiston.

Seuraa Peter Juhania sosiaalisessa mediassa: Instagram ja Facebook.