Elokuvatähti Hugh Grant nähdään pahan miehen roolissa brittiläisessä tositapahtumiin perustuvassa minisarjassa Perienglantilainen skandaali (A Very English Scandal), joka on tullut kuun alussa Yle Areenaan. Kolmiosainen sarja alkaa 60-luvun loppulla, ajassa jolloin homoseksuaalisuus oli vielä rikos ja jolloin vallankahvassa olevat miehet saattoivat ainakin kuvitella tekevänsä mitä huvittaa – ja usein tekivätkin.

Grant esittää liberaalisen puolueen nousevaa politiikkoa, joka on homoseksuaali. Tai kuten hän sarjan alussa itsensä määrittelee 80 prosenttisesti homoseksuaali. Hänen uskottu ystävänsä taas on vastaavassa määrin hetero. Draaman ytimessä on Grantin näyttelemän Jeremy Thorpen seksisuhde nuoreen Normaniin, jota näyttelee Ben Whishaw. Normanilla on myös naissuhteita. Paitsi selvästi nuorempi ja kokematon Norman kärsii myös mielenterveyden ongelmista.

Juonen edetessä nähdään myös homoseksuaalisuuden dekriminalisointia ajavan lakialoitteen käsittelyn kiemuroita ja hyvänä piikkinä tälle ajalle puhe parlamentissa, jossa korostetaan Euroopan alueen merkitystä Britannialle.

Suhteen päätyttyä Thorpe haluaa karistaa Normanin kannoiltaan ja pitää suhteen salassa, sillä se olisi kohtalokas hänen nousujohteiselle uralleen. Thorpe tekeekin suunnitelman Normanin poistamiseksi kuvioista pysyvällä tavalla.

Whishaw on myös oikeassa elämässä homoseksuaali. Hän tuli kaapista muutama vuosi sitten median paineessa hänen alettuaan seurustella säveltäjä Mark Bradshawn kanssa.

Perienglantilainen skandaali Yle Areenassa.