– Olen työskennellyt monen seksuaalisen ahdistelun uhrin kanssa, etenkin lhbtq-yhteisössä missä asiasta yleensä vaietaan. Sillä hetkellä kun olin nähnyt elokuvan ajattelin, että ”Tässä kaunistellaan sellaista suhdetta”, kertoi Brown The Insiderille.

Brown kertoo, että hänestä elokuvassa on ongelmallista sen päähenkilöiden ikäero. Elokuva kertoo 17-vuotiaan Elion ja 24-vuotiaan jatko-opiskelijan Oliverin välisestä suhteesta.

– Tiedän, että häntä kutsutaan yliopisto-opiskelijaksi, mutta hän näyttää aikuiselta mieheltä, jolla on seksiä pikku pojan kanssa. Ja minulle se ei vain ole ok. Olin että ”miksi me teeskentelemme, että tämä olisi millään tavalla OK?”.

Call Me By Your Name on Luca Guadagninon ohjaama André Acimanin kirjoittamaan saman nimiseen kirjaan perustuva elokuva. Päärooleissa nähtävät Timothée Chalamet (Elio) ja Armie Hammer (Oliver), jotka olivat kuvausten aikaan 20- ja 30-vuotiaita.

Brown toteaa, että elokuvassa esitetään saalistavaa käyttäytymistä, minkä aiheuttaa se, että Hammerin esittämä hahmo näyttää dramaattisesti nuorukaista vanhemmalta. Brown muistuttaa, että jos samalla tapaa vanhempi mies olisi nähty 16- tai 17-vuotiaan tytön kanssa, asiaan olisi suhtauduttu aivan eri tavalla:

– Olisimme heti tunnistaneet ongelman. Mutta jostain syystä, kun kyseessä on kaksi miestä, olemmekin vain, että ”noh, tämä on vain tuollaista kokeilua”.

Elokuvan näyttelijät Hammer ja Chalamet ovat jo aiemmin puolustelleet rakkaustarinan ikäeroa.

– Pienempi kuin omien vanhempieni välinen ikäero, totesi Hammer asiasta 2017.

Chalamet taas totesi tuolloin, että:

– Elokuvan yhteydestä irrotettuna asiassa on enemmän järkeä. Mutta kun katsoo elokuvan ja lukee kirjan se ei ole samalla tapaa osa yhtälöä.

– Elokuvassa miesten välinen suhde ei voisi olla enemmän molemminpuoliseen haluun perustuva ja täynnä rakkautta, Chalamet lisäsi.

Slaten toimittaja Jeffrey Bloomer huomautti myös jo viime vuonna asiaan liittyen, että miesten välinen suhde perustuu selvästi molempien suostumukseen.

– Ei jokainen suhde, joka ei ole meidän omalla mukavuusalueellamme ole hyväksikäyttöä.

Huomionarvoista on myös, että 80-luvun alun Italiassa, minne Elion ja Oliverin tarina sijoittuu suojaikäraja oli 14 ja USA:ssakin se on 16 vuotta.

Kun omille peloille ja ongelmille antaa vallan, niillä voi värittää kaiken kauniinkin rumaksi.

Call Me by Your Name