Häät, hautajaiset ja ristiäiset on uusi Colin Nutleyn ohjaama ruotsalainen sarja, joka on katsottavissa C Morella. Ensimmäisen jakson ensi-ilta oli juuri ja uusi jakso neliosaiseen sarjaan tulee aina torstaisin. Sarjan alussa Meja (Molly Nutley) ja Sunny (Angelika Prick) ovat menossa naimisiin.

Angelika: MInulla on usein lesborooleja, ilmeisin rooli oli lesbona lhbtq-aktivistina näytelmässä I Annas Garderob.

Molly, oletko sinä aikaisemmin tehnyt lesboroolia?

Molly: En ole. Enkä ajattele, että siinä olisi mitään erityistä. Aivan ensimmäinen ajatukseni oli, että tulee olemaan hauskaa olla Angelikan vastanäyttelijänä, sitten ajattelin että ”niin joo, mutta sehän on rakkaussuhde”, silloin aloin ajatella asiaa. En ole koskaan ajatellut, että tulen näyttelemään ”jotain muuta”. Se on vain tavallista rakkautta.

Angelika: Minusta on todella hienoa, että se kertoo kahden naisen häistä. Sarjassa se ei ole mikään suuri juttu, mutta se tuo televisioon enemmän representaatiota ja siten monet ihmiset voivat samaistua siihen.

Molly: Uskon kun minä ja Angelika kasvoimme, meidän sukupolvellemme kyseessä ei ole enää mikään erilainen juttu. Se on rakkautta. Hitto enhän tiedä itsestänikään, ehkä rakastun naiseen jonain päivänä. Sitä ei koskaan tiedä.

Oliko toteutuksesa jotain, mikä teki samaa sukupuolta olevan parin esittämisestä vaikeaa?

Angelika: Ei, se vain oli niin. Tiedän, että Colin oli hyvin tarkka siitä, että siitä ei tulisi mikään iso asia, että kyseessä on naimisiin menossa oleva lesbopari.

Molly: Koska Colin on isäni, olen vähän kuullut, miten kaikki sai alkunsa. Kun hän näki Angelikan eräässä sarjassa hän ajatteli ”hitto, miten hyvä hän on”, hänet haluan mukaan, te menette naimisiin.

Miten näytteleminen yhdessä on sujunut?

Angelika: Siis oikeasti, jos jonain päivänä menen naimisiin, se on Mollyn kanssa (nauraa). Meillä on ollut niin hurjan hauskaa ja olemme päässeet lähelle toisiamme.

Molly: En usko, että olen koskaan tuntenut oloani niin mukavaksi kollegan kanssa. Meillä klikkasi heti ystävinä. Jos olen täysin rehellinen, tässä oli hauskin rooli missä olen näytellyt ja paras vastanäyttelijä mitä minulla on koskaan ollut.

”Maailma ei muutu, jos emme itsekin tee jotain”

Draamasarja on Colin Nutleyn luoma. Hän kertoo QX:lle, että idea lesboparista tuli aivan itsestään.

– Istuin autossa tavallisena aurinkoisena maanantaiaamuna ja yhtäkkiä ajattelin, ”mikä hitto minua vaivaa? Miksi ajattelen, että vihkimisen pitää olla miehen ja naisen välinen?”. Silloin päätin, että siihen tulee kaksi naista.

Nutley kertoo vielä, että hän näkee sarjan osittain kunnianosoituksena poismenneelle Rikard Wolffille.

– Katson, että kun teimme Enkelten talon (1992) ja Rikard Wolffin hahmista tuli suuri gayikoni, että maailma ei muutu, jos emme itsekin tee jotain. En ole keräämässä kotiin irtopisteitä sillä, että mukana on homopari, haluan vain kuvata elämää.