Perjantaina 12.4.2019 Teatteri Forumissa lavalla nähdään viihdetaiteilijoiden mittelö. Kuka heistä voittaa itselleen näyttämötaiteen jumalan Dionysoksen viitan ja kruunun?

Helsinki Drag Battle on ohjattu kokoillan esitys, jossa uudet ja tuoreemmat drag-esiintyjät haastavat jo pitkään työskennelleitä ammattitaiteilijoita. Tänä vuonna teemana on Electric Neon. lllan päätteeksi valitaan yksi voittaja, jonka yleisö sekä tähtituomaristo yhteispistein päättävät.

Tuomaristossa mukana mm. Meiju Suvas, Kristoffer Ignatius, Tyra Therman, Sita Salminen sekä Mari Vaalasranta.

Kamppailijat ovat ​Magnus Love, Slaya Bit, Varanka, Dick Weenie, Anna-Kari Virranviemä, Monsieur Blanche, Lola Vanilla​ sekä ​Klude​.

Helsinki Drag Battle syntyi tahtotilasta tehdä esteettisesti näyttävä show, joka rikkoo korkeakulttuurin ja alakulttuurin rajapintoja, kerrotaan tapahtuman tiedotteessa.

Tapahtuma puolustaa sukupuolen ja ihmisyyden moninaisuutta viihteen ja taiteen keinoin. Sukupuolen moninaiset representaatiot sekoittuvat dragtaiteessa, joka voi auttaa näkemään ulkokuoren taakse ja sen myötä on mahdollisuus nauttia taiteilijan omasta virtaavasta ja luovasta energiasta.

– Tapahtuma luo uutta työkulttuuria ja uusia avoimempia arvoja tulevaisuuteen. On myös liikuttavaa nähdä esiintyjien ja tekijöiden henkinen ja ammatillinen kasvu prosessin aikana” sanoo tapahtuman toinen luoja ​Kaisa Vanne​.

– Tekemisen ilo ja yhteisöllisyys on tämän tuotannon parasta antia.

Electric Neon on ennen kaikkea mielentila, jossa vapaus olla oma itsensä on läsnä. Suomalainen drag-kulttuuri voi hyvin ja siksi haluan tuoda mahdollisimman laajan kirjon eri näkökulmia drag-taiteeseen” tapahtuman tuottaja Antti Taipale kertoo.

– Drag voi olla mitä vaan.

Illan aikana esiintymässä nähdään myös Drag-Leidit Lavalla, jossa Antti itse on mukana, laulaja Peter Juhan, viime vuoden voittaja Linnea von Kattendam sekä yllätysesiintyjiä.

Tapahtuma toteutetaan jälleen yhteistyössä Stadin ammatti- ja aikuisopiston kanssa. Tarkoituksena on kehittää ja syventää opiskelijoiden verkostoitumista työelämään ja mahdollistaa näyttötutkintojen suorittaminen.