En ole kasvanut Madonnaa kuunnellen, joten taannoin kuuntelemani  The Queen of Pop -musiikkidokumentin jälkeen olin hämmentynyt siitä, miten merkittävä hän on ollut. Hän on edelleen iso, mutta ei enää samalla tavalla ja se näkyy selvästi viimeisimmästä sinkusta ja sen videosta.

Tässä se video on. Katso se ja jatka sitten lukemista alempaa. Meillä on muutama juttu selvitettävänä.

Ei, en väitä, että Madonna ei ole, tai ole ollut, yksi maailman suurimmista artisteista. Ei, en lainkaan väheksy sitä, mitä hän on saavuttanut. Kyllä, hän on rikkonut rajoja. Kyllä, hän on ainutlaatuinen lajissaan. Kyllä, hän on yksi musiikkiteollisuuden parhaiten menestyneistä naisista.  Näin, nyt voimme jatkaa asiasta tarkemmin.

Ainoa, mitä voin ajatella nähtyäni musiikkivideot Bitch, I’m Madonna ja tämän uusimman, että tässä on 60-vuotias, joka tekee kaikkensa kieltääkseen ikääntymisensä. Olenko minä AINOA, jonka mielestä ei ole mitenkään rajoja rikkovaa, sukupuolesta riippumatta, nuolla toisen ihmisen varpaita (Toim. huom. Tämä ihan ilman ikäsyrjintää, 60-vuotiaat voivat tottakai nuolla varpaita. Mutta tuntuu siltä, että Madonnalla on tarve olla nuorekas, koska hän pelkää ikääntymistä alalla, jossa vaaditaan nuoruutta. Ennemminkin hänestä on tullut tuote kuin, että hän ”kulkisi omaa tietään”.)

Ikävä kyllä, video on yhtä huono kuin kappalekin.

Alun dialogi on hyvä, mutta se on tehty monta kertaa ennenkin. Siis ”From now on, I am Madame X, and Madame X loves to dance – because you can’t hit a moving target”. Ei näin. Ei.

Lady Gagaa on syytetty Madonnan matkimisesta ja nyt Madonna matkii Gagaa. Suck. Ja kappaleen latinovaikutteet ovat niin 2016.

Ja miksi silmälappu? Senkö takia, että se on cool?

On mahtavaa, että Madonna tulee Euroviisuihin ja esittää kaksi kappalettaan miljoonasta eurosta. Vähemmän mahtavaa on, että toinen kappaleista on taatusti Medellín. Justin Timberlake esiintyi Tukholman Euroviisuissa 2016 ja se oli menestys. Sen jälkeen Madonnankin pitäisi jo ymmärtää, että vanhoillakin biiseillä voi tehdä sairaan hyvän esityksen. Anna vain meille Like a Prayer, Hung Up tai vaikka Living For Love (jos se on tehty yhtä upeasti kuin 2015 Grammyissä).

Toivottavasti tulevat sinkut ja albumi ovat tätä parempia.