QX:n viisutietäjät ovat koonneet 200 kaikkien aikojen parasta Euroviisu-kappaletta. Listalla olevat laulut on kuultu kilpailussa vuosien aikana. Mukana on myös muutamia merkittäviä kappaleita kansallisista finaaleista, jotka eivät selvinneet varsinaisiin Euroviisuihin saakka.

Aika ottaa kuplajuomat esiin ja valmistautua illan finaaliin! Klikkaa Spotify-soittolista päälle alla olevasta linkistä.

Illan finaali on maailman suurin show

Finaali alkaa suurella showlla! Siinä nähdään viime vuoden voittaja Netta ja aikaisemmat Israelin viisuedustajat Dana International, Ilanit ja Nadav Guedj. Tulossa on paras avaus sitten Tukholman viisujen. Lisäboostina mukaan on otettu aikaisempia viisujuontajia vuosien varrelta – mitä nörttinostalgiaa!

Näemme myös viisu-esiintyjien esittävän toistensa kappaleita. Nykyään nahkahomolta näyttävä Conchita esittää Heroesin. Måns Zelmerlöv esittää Fuegon. Eleni repäisee versiollaan Dancing Lasha Tumbaista ja  joka on pelkkää seksikstä Beyonce-tanssia. Sitten vuorossa on Verka ja ”Ein Zwei Drei Im not Your Toy!”. Lopuksi kaikki laulavat yhdessä Hallelujah. Upeaa!

Illan finaalissa esiintyy myös Madonna. Ei ole tiedossa missä kohti showta se tapahtuu. Madonna esittää uuden sinkkunsa Future ja klassikon Like a Prayer.

Kuka voitaa?

Kaikki puhuvat, että Hollanti voittaa. Duncan Lawrence ja hänen balladinsa on vedonlyöntitilastojen ykkönen ja pöhinä sen ympärillä on kasvanut torstain semifinaalin jälkeen. Ja ei siinä mitään, voitto olisi täysin ansaittu. Moderni pianoballadi, jonka esittää nuori ja komea mies, eikä Hollanti ole voittanut kertaakaan vuoden 1975 jälkeen. Hollanti ei ole myöskään päässyt finaaliin peräti kahdeksaan vuoteen peräjälkeen 2000-luvulla.

Hollannin kovin haastaja on Sveitsin Luca Hänni. Kappale menestyy jo listoilla ja artisihan on Idolsien huippua.

Toinen haastaja Hollannille tulee Azerbajžjanista. Chengizin kappale on, yllätys yllätys, ruotsalaista tekoa ja se on torstain semin jälkeen noussut listoilla ja siitä tulee kesän radiohitti.

Tässä siis veikkaus kolmen kärjestä.

1. Hollanti
2. Azerbajžjan
3. Sveitsi

Sveitsin Luca Hänni voi voittaakin, mutta aivan kärkeen se ainakin yltää, veikkaa QX:n Ronny Larsson
Viekö Hollanin Duncan viisut Rotterdamiin 2020?

Euroviisujen finaali lauantaina 18.5.  suorana Yle TV2:lla klo 22.00 alkaen.