Uudella Tähtien sota -elokuvalla The Rise of Skywalker ohjaaja JJ Abrams lunasti lupauksensa queer-representaatiosta, kirjoittaa Gay Times.

Elokuvan julkaisutilaisuudessa ohjaaja sanoi: ”Mitä lhbtq-yhteisöön tulee, minulle oli tärkeää, että elokuvaa katsomaan tulevat ihmiset kokevat olevansa edustettuina elokuvassa”.

Aiemmin tänä vuonna Tähtien sota otti jo suuren askeleen lhbtq-representaatiossa, kun he vahvistivat, että Star Wars Resistance animaatiosarjan hahmot Orka ja Flix ovat samaa sukupuolta oleva pari.

– Mielestäni voidaan sanoa, että he ovat pari. He ovat ehdottomasti homopari ja me olemme siitä ylpeitä, sarjan tuottaja Justin Ridge sanoi podcastissa Coffee With Kenobi.

Vaikka ohjaaja piti lupauksensa on tämä kuitenkin pettymys heille, jotka odottivat näkevänsä gay actionia uudessa elokuvassa. Hetki, jona suudelma nähdään on ohi simänräpäyksessä eikä hahmoilla ole suurta roolia elokuvassa.

Mutta pettymyksestä huolimatta tämä on merkittävä askel, sillä tässä on ensimmäinen Tähtien sodan maailman suudelma samaa sukupuolta olevien hahmojen välillä.