Kilpailun Suomen karsinta käydään kahdessa osassa. Ensi lauantaina on semifinaali ja finaali seuraavana päivänä eli sunnuntaina.

Suomen karsinnassa kamppailevat jo useampia voittoja kerännyt Linnea Von Kattendam, joka voitti myös QX Awardseille Vuoden drag -palkinnon, tuttu vuosikymmenten ajalta Laila Annikki ja viime vuosien komeetta Xenia, sekä tuoreemmat haastajat Arabelle, Trashtina666 ja Bianca Mindz.

Kukin kilpailija esittää kaksi erilaista kolmen minuutin esitystä. Ohjelma on vapaa, kunhan se on viihdyttävä, kerrotaan kilpailun kuvauksessa.

Sunnintain finaaliin valitaan kaksi kilpailijaa. Yksi kilpailija finaaliin valitaan yleisön avulla ja toisen kilpailijan valitsevat kilpailun edustaja Linda Gold ja Herculeksen edustaja. Finalistien on opeteltava Lip-sync -kisaan Lady Gagan Edge of Glory. Yleisö osallistuu voittajan valintaan huutoäänestyksellä, mutta lopullisen voittajan valitsee Linda Gold.

Voittaja edustaa Suomea loppukilpailussa kesällä Oslon Pridessa.

EuroDrag on kansainvälisen dragsensaation Linda Goldin konsepti, kirjoittaa Queer News. Kilpailu luotiin pienenä kisana, jonka tarkoitus oli juhlistaa dragia taiteen muotona. Kilpailun suosio kuitenkin räjähti ja se järjestetään nyt yhdeksässä eri maassa ja kaikkiaan 22 eri paikassa.

– Jännittävintä EuroDragissa on, että voittajan valitsee yleisö, ei tuomaripaneeli, tämä ei ole tavanaomaista, Linda selvittää ja jatkaa:

– Olemme ainoa dragkilpailu, joka on avoin kaikille: queeneille, kingeille, trans- ja cis-ihmisille.

EuroDrag Finland Herculeksessa: Semifinaali lauantaina 1.2. klo 23:00 ja finaali sunnuntaina 2.2. klo 23:00. Ovet avataan klo 22:00. Lisätiedot tapahtuman Facebook-sivulta.

(Pävitetty osallistujia: 29.1.2020.)