Rosa Unterm Roten Stern-näytelmän käsikirjoittaja on Mikko Autio, joka pyörittää myös kahvilaa Karhupistossa. Mikon Bear Park Cafe voitti monta kertaa äänestyksen QX Gay Gaalassa. Käsikirjoittamisen lisäksi Mikko on apulaisohjaaja ja pääsee myös lavalle.  Näytelmän teko sai alkunsa jo vuosia sitten, kerrotaan gayteatterin tiedotteessa. Vuonna 1983 nuori 19-vuotias Autio oli interreilaamassa ja matka vei myös Berliiniin, mistä jäi valokuvien lisäksi muistoksi alumiininen itämarkka. Myöhemmillä Berliinin reissuillaan Autiolla oli apuna homoraamattu Spartacus.

Elokuva Coming Out herätti Mikon mieleen ajatuksen tehdä näytelmä tuosta ajasta. Rosa Unterm Roten Stern on tarina vuoden ajalta syksystä 1988 syksyyn 1989 ja se on kunnianosoitus homobaareille, rakkauden turvasatamille. Itä-Berliinissä kaikki ei ollut vielä ihan kuin muurin takana lännessä oli. Mutta elämää oli silti.

Jännittävät käänteet, ronskit roolihahmot, huumori ja meistä monille vielä läheinen aika ja Berliini elävät tarinassa. Toki kahvilanomistajan kirjoittaessa näytelmää, sen täytyy pulputa myös tuttuja tyyppejä, hersyviä hahmoja, kuultuja omakohtaisia tarinoita ja paljon rakkautta.

Näytelmän ohjaa Jarno Pimperi. Jarno on ollut tuottamassa kansainvälistäkin arvostusta saanutta indie-elokuvaa A Moment in the Reeds. Elokuva on palkittu Nordic International Film Festival -festivaaleilla (Paras miespääosa) ja Tampa International Gay and Lesbian Film Festival festivaaleilla (tuomariston pääpalkinto). Elokuva ja näyttelijät ovat olleet ehdolla mm. Jussi-palkinnon saajaksi 2018 sekä Frameline San Francisco International LGBTQ Film Festival ja Hamburg International Queer Film Festival -festivaaleilla.

Jarno opiskeli teatterikoulussa New Yorkissa vuosina 2017-2019. Hän valmistui vuonna keväällä 2019 Neighborhood Playhouse School of Theatre -oppilaitoksesta, jossa opiskeltiin Meisner-tekniikkaa. Tekniikka painottaa näyttelijäntyössä erityisesti ihmisten realistista käytöstä, ihmissuhteita ja tekemisen realismia. Näyttelijäntyön lisäksi Jarno ohjaa lyhytelokuvia.

Helsingin Gayteatteri HGT:n 20. tuotanto Rosa Unterm Roten Stern – Pinkkiä punatähden varjossa saa ensi-iltansa 19.3.2020. Esityksiä on kaikkiaan 15 19.3. – 4.4.2020 aina kello 19.30. Näytelmä esitetään Herculeksessa. Lippuja saa Tiketistä ja Bear Park Cafesta. Ajankohtaiset tiedot näytelmän Facebook-sivulla.