McNally kertoi homoseksuaalisuudestaan jo uransa varhaisessa vaiheessa ja häntä pidetäänkin avointen näytelmäkirjailijoiden suunnnäyttäjänä. Hän kirjoitti mielellään homoseksuaaleista, rakkaudesta ja aidsista.

Yksi hänen tunnetuimmista teoksistaan on esimerkiksi Love! Valour! Compassion!, joka kertoo kahdeksasta homoseksuaalista kaveruksesta ja kuinka he viettävät kolme suurta juhlapyhää yhdessä. Hänen kynästään ovat myös Kiss of the Spider Woman ja Ragtime ja Master class.

Hän oli yhdessä Broadway-tuottaja Tom Kirdahyn kanssa vuodesta 2003, pari meni naimisiin 2010. Kirdhy kommentoi puolisonsa poismenoa vain yhdellä lauseella: ”Hän oli kaikkeni”.

Hän voitti kaikkiaan neljä Tony Awardsia ja yhden Emmyn ja viime kesänä hän sai vielä Tony Lifetime Achievement Awardin. McNallyn tuolloin pitämä kiitospuhe kiertää nyt Twitterissä ja häntä kiitellään hänen sydämellisyydestään ja letkeästä huumoristaan.

– Rakastan olla näytelmäkirjailija. Työajat ovat joustavat ja solmiota tarvitsee vain, kun tulee Tony Awardseihin, hän aloitti leikkisästi.

McNally, 81, kuoli saatuaan COVID-19 tartunnan. Hän oli aiemmin päihittänyt keuhkosyövän ja hänen keuhkotilavuutensa oli alentunut.