– Kaikki keikat peruttiin. Siinä menivät Dreamgirls-esitykset laivalla, firmakeikkoja sekä koko kevään Tähdistä Tähdenlentoihin -kiertue, Drag Festival Riihimäellä. Lisäksi meni elokuun Edinburghin Fringe-festivaali, joka peruttiin kokonaisuudessaan. Toistaiseksi seuraava keikka on 4.7.

Näin kertoo Marko Vainio QX:lle. Suomen ahkerimmin keikkailevan drag queenin työt loppuivat täysin, kun koronaepidemia saavutti Suomen ja teatterit sulkivat ovensa. Markon kohtalotovereita ovat kaikki esiintyvät taitelijat ja artistit. Tavallaan jokainen suomalainen, olemme kaikki enemmän tai vähemmän eristyksissä toistaiseksi.

Millaista drag queenilla on nyt yksin kotona?

– Hulluksihan täällä tulee! 270 neliössä riittää kyllä siivottavaa ja vanhojen valokuvien katselemista, mutta kuka jaksaa siivota kolme kuukautta putkeen?!

– Odottelen motivaatiota Divetin työhuoneen inventaariota varten sekä ajattelin rakentaa sinne kunnon meikkausstudion.

Mistä Paukku-Perjantain idea tuli?

– Idea lähti vahingossa, kun eräänä perjantai-iltana tein livelähetyksen tylsyyttäni ja ajattelin ottaa drinkin. Lähetys loppui lopulta lähes 4 tunnin ja muutaman juoman jälkeen. Ystäväni Ida Flykt keksi sille nimen Paukku-Perjantai, sillä siinä voi jokainen kotonansa tehdä saman, ottaa paukut.

Mitä Paukku-Perjantaissa tapahtuu?

– Sitä ei todellakaan käsikirjoiteta! Minä höpisen omiani drägissä ja otan lähetykseen vierailevia tähtiä linjoille aina hetkeksi, jotta se pysyy mielenkiintoisena. Viime perjantaina mulla oli vakiovieras Jukka Kurosen lisäksi Cristal Snow ja Eini ainakin lupasi tulla mukaan tänään.

Mitä toivot yleisöltä Paukku-Perjantaissa?

– Toivon paljon kommentteja ja kertomuksia karanteenioloista feediin, saatat päästä lähetykseen mukaan!

Mitä aiot tehdä ensimmäisenä, kun poikkeusolot päättyvät?

– Olla ehkä muutaman päivän ensin ihan vaan kotona.

Paukku-Perjantai on nyt kiltimmin LIVE Divet and Friends Talk Show, perjantaisin klo 20.00 instagrammissa @markovainio.

Kerroimme aiemmin miten Marko alkoi saada uraa ulkomailla. Keikkaa Briteissä piti tulla lisääkin, mutta koronaepidemia sotki kuviot.

 

(Päivitetty 10.4.2020 tapahtuman uusi nimi.)