Jukka Kuronen, Mistä idea Tänä iltana Judith liveen tuli?

– Judithin hahmo on syntynyt Baltic Princessin autokannella kun olimme menossa Marko Vainion kanssa keikalle ja roudasin rollaattoria. Siinä yhteydessä Marko nimesi mut Judithiksi.

– Judith heräsi ginitiputuksestaan tässä koronan aikaan #paukkuperjantain mainoskatkolla. Nyt hänellä tuntuu olevan niin valtavasti asiaa, että leidi sai oman livelähetyksensä.

Onko Judithilla esikuvia?

– Judithin äitejä on useita. Sukupuu ulottuu satojen vuosien taa ettei papyruksista ole saanut enää selvää.

– Tuttuja äänenpainoja sieltä varmasti löytyy.

– Judith on siis tehnyt upean estradiataiteilijan uransa laivoilla esiintyen jo Titanicin neitsytristeilyltä saakka.

– Judith on monissa liemissä keitelty leidi eikä ihan pienistä hätkähdä. Alkoholi ei enää vaikuta häneen.

Jukan kanssa laivakeikoilla olleet saattavat löytää sieltä tuttuja yhtymäkohtia tosielämään, mutta kaikki on täysin fiktiivistä.

– Judith nähdään @jukkakuronen instagram livessä lauantaina kello 20 alkaen. Siellä kuullaan Judithin tarinoita ja kanannottoja päivän polttaviin kysymyksiin. Judith toki vastaa ihalijoiden lähettämiin kysymyksiin ja vastaanottaa lahjoituksia kukka(gini)rahastoonsa, kertoo Jukka vielä.

Olit tuottamassa Riihimäki Prideen huikeaa drag-festivaalia, mutta se nyt siirtyy koronan takia.

– Riihimäki Pride siirtyy vuoteen 2021 ja sen mukana myös Dragfestarit, jotka oli tarkoitus tuottaa yhteistyössä Riihimäen Teatterin kanssa. Viikonlopun mittainen festari olisi ollut ensimmäinen laatuaan Suomessa ja toivomme, että saamme yhtä upean kattauksen myös ensi vuonna.

Sinun piti myös lähteä maailmanvalloitukseen Marko Vainion kanssa Britteihin, mutta sekin peruutettiin koronan takia.

– Meidän oli tarkoitus lähteä myös tekemään jatkoa Divet -shown huikealle menetykselle Edinburghin Fringe-festivaaleille mutta peruutimme osallistumisemme koronan yltyessä ja siinä olimmekin oikeassa, sillä lopulta koko festivaali peruutettiin.

Miltä tulevaisuus nyt näyttää?

– Katseet on eteenpäin ja uudet suunnitelmat jo pöydällä.

– Töitä, joista jotain voisi laskuttaa ei ole näkynyt mutta sitten on jäänyt aikaa monelle muulle.

– Nuoruuden oppikouluni Riihimäen Nuorisoteatterin tekniikka on kokenut käsissäni totaalisen huollon ja remontin ihan lukkarinrakkaudesta sekä kavereiden muutot on olleet ihan ilo näinä aikoina. Syksylle on tulossa muutama valosuunnittelu, joiden ennakkotyöt ovat käynnissä.

Onko pelottanut, ahdistanut, itkettänyt?

– Mun käsitys ja olo tästä koronasta on, että ”tästä selvitään, paitsi ne ketkä ei selviä”. Tunnelmat vaihtelee. Olis mahtavaa, jos pystyis ottamaan tän lomana, mutta ei se nyt vielä ainkaan oo onnistunu. Kotityöt on tehty ja moneen kertaan, Ikkunoiden pesua myöden.

Miten yrittäjä Jukka Kuronen pärjää?

– Toiminimiyrittäjänä on aika rajalliset nämä tukimahdollisuudet, että ei kai tässä auta muuta ku vetää saappaat jalkaan ja lähteä maatilalle töihin lapioimaan paskaa, siellä riittäis hommia. Jukka nauraa!

Jukka toteaa vielä, että säästöt palaa nyt kovaa vauhtia, mutta suunnitteilla on showstrtiimauksia. Kaikesta huolimatta Jukka katsoo toiveikkaana tulevaisuuteen.

Tänä iltana Judith Jukka Kurosen Instagrammissa lauantaina kello 20.

Haastatellun jälkeen Jukka ja Marko julkistivatkin seuraavan shownsa, joka striimataan jokaisen sohvalle. Euron Viisut tuo euroviisutunnelmat peruuntuneiden Euroviisujen aiheuttamaan viisunälkään. Tapahtumaan myydään lippuja 4.5. alkaen lippu.fi. Esitys on 15.5. kello 20 ja tallenne on katsottavissa 22.5. saakka.