Jere Sivonen, 22, on drag queen. Hän voitti drag-kilpailun vasta 18-vuotiaana. QX Gay Gaalassa Jere voitti Vuoden Drag -palkinnon 2017. Lisäksi hän on muun muassa meikkitaiteilija ja parturi-kampaaja.

Drag queenin Valtiatar on uutta häpeämätöntä suomidiskoa

Suomalaisessa musiikkiskenessä tapahtuu nyt paljon häpeämätöntä. UMK:ssa kamppailivat Drag Factor ja Cicciolina. Drag Factor ei päässyt mukaan itse UMK:iin, mutta railakas ja avoimen seksuaalinen biisi, Erika Vikmanin Cicciolina oli puolen kansan suosikki Suomen euroviisuedustajaksi. Ja sitten ovat tietenkin railakkaan Tuure Boeliuksen biisit, kuten Lätkäjätkä Ville.

Kun tulee paluu arkeen, tunnet nöyryytyksen tarpeen

Nyt tulee Jeren riettaiden ukkomiesten seksifantasioista kertova diskobiisi. Biisillä on vetävä 80-luku vaikutteinen poljento, nokkelan tarttuvat sanat ja kiehtova tarina. Itse asiassa Valtiatteren alku muistuttaa juuri 80-luvun seksinhimoista kertovasta biisistä, Village Peoplen Sex Over the Phone.

Pidemmässä jatkumossa Jeren Valtiatar yhdessä Divinen ja ruotsalaisen drag-ryhmän After Darkin klassikkobiisien kanssa. Ja sellaiset toisesta sukupuolesta ammentavat artistit kuten Amanda Lear ja Romy Haag. Lyyrikoidensa puolesta Valtiatar kuvastaa sadomasokismin ja fetissien kukoistusta, jota o ollut kuvaamassa ja osin luomassa 50 Shades of Grey. Myös kotimainen Krista Kososen ja Pekka Strangin tähdittämä Dogs Don’t Wear Pants kertoo koirista, kuten Jeren tuore biisi.

Jere Sivosen Valtiatar ja sen video on molemmat julkaistu tänään. Kappale löytyy jo suositummista suoratoistopalveluista.

– Biisin tarina juontaa juurensa vuosien taakse kun minusta tehtiin ekat lehtijutut, olin 15-16 -vuotias, kertoo Jere biisin taustoista QX:lle.

Teini-ikäinen drag queen herätti monen miehen himot. Jereä yritettiin houkutella seksiin.

– Silloin aloin saada huomiota miehiltä ja erilaisia viestejä, ehdotuksia ja pyyntöjä, Jere paljastaa.

Sä tiedät sen numeron, josta saat nöyryyttävän nautinnon

Olit vasta nuori teini. Järkytyitkö kun sait ensimmäiset viestit?

– No sanotaan, että sillon 16-vuotiaana, kun aamulla herää puheluun,  jossa joku ukko läähättää, pyytää kanssaan tyttöilemään ja ottamaan hältä poskeen, niin oli se vähän järkytys, Jere nauraa.

– Mut hällekkin ystävällisesti sanoin, että olen nyt menossa kouluun niin en kerkeä, Jere repeää nauruun.

Laitan korkoni jalkaan, siitä leikkimme alkaa taas

Yhteydenotot eivät ole vuosien karttuessa vähentyneet. Ilmiö ei ole myöskään vieras muillekaan drageille. Ennemminkin se on sääntö. Naiseksi pukeutuva mies on joillekin voimakas fetissi.

– Vuosien mittaan tämä on vain lisääntynyt ja viestit ovat jo ihan päivittäistä.

Viime vuosina on puhuttu paljon miesten saalistava seksikäyttäytymisestä ja sen aiheuttamista traumoista. Ovatko suoran seksuaaliset puhelut ja viestit traumatisoineet Jeren, joka on niitä saanut jo silloin, kun ei vielä ollut edes täysi-ikäinen? Onko näistä kokemuksista biisin tekeminen toiminut terapeuttisena keinona käydä läpi vaikeaa asiaa? Nämä kysymykset nousevat mieleen, mutta Jere vetää ne alas.

– Olen aivan fine sen kanssa että niitä viestejä tulee. Oon jotenki jo tottunnu siihen. Ei ole ollut koskaan niistä mitään traumoja ja en koe biisintekemistä terapiana.

Mä tiedän mistä ne miehet pitää, ei niiden naiset tiedä siitä mitään

– Näiden juttujen pohjalta kirjoitin nyt tämän ”Valtiatar” kappaleen. Se  kertoo kärjistetysti heteromiehen fantasiasta minua kohtaan. Samaan aikaan kun kirjoitin biisiä, kehitin siihen melodian ja sävellyksen. Halusin ehdottomasti että tästä tulee kasaribiisi, mutta sopivasti nykyaikainen. Loppullinen sävellys on tehty yhdessä Kiira Sajavuon kanssa. Kappaleen on äänittänyt, miksannut ja masteroinut Simo Koho.

Millaisilta miehiltä yhteydenottoja tulee?

– Joukossa on vaikka ja mitä! On perushetskuja, tyttöilystä kiinnostuneita, myös niitä ukkomiehiä… Lista on loputon, duunareista tv-tähtiin, Jere vielä kertoo.

Jereä lähestyneiden miesten ei kuitenkaan tarvitse pelätä, muuta kuin Valtiattaren raippaa. Jere pitää salaisuudet omana tietonaan.

– Nämä henkilöt ja viestien sisällöt ovat sellaisia tietoja mitkä mitä en kerro kenellekään koskaan.

Jere Sivonen Valtiatar