Teatteri Vapaa Vyöhyke on tuottanut maailman ensimmäisen someoopperan Koronapäiväkirja. Teoksessa käytetään oopperamusiikin helmiä Joonas Asikaisen uusilla suomenkielisillä teksteillä. Teoksen konseptia Asikaisen lisäksi ovat olleet kehittelemässä teoksen ohjaaja ja käsikirjoittaja Lija Fischer sekä mediataitelija Eetu Erimies. Lähetyksen mahdollistaa HerculesLive ja se nähdään tänään Teatteri Vapaa Vyöhykkeen Facebook-sivulla.

Koronapandemian vuoksi taidealat ovat joutuneet löytämään nopeasti uusia kanavia ja työtapoja ylläpitääkseen ammattikuntaa yllä. Teatteri Vapaa Vyöhykkeen tuotanto on oiva esimerkki siitä, kuinka esimerkiksi oopperan on mahdollista uusiutua selättämään tämän päivän haasteet ja vastaamaan nykyhetken kysyntään. Ensimmäisen kauden tuotantoa on ollut rahoittamassa Helsingin kaupunki. Teoksen yhteistyötahoina ovat olleet Teatteri Kapsäkki sekä Aivopesula.

Someoopperassa helposti pureskeltavat viiden minuutin kestoiset jaksot

Someooppera on sarjamuotoinen teos. Nyt julkaistava pilottikausi sisältää 4 jaksoa. Toinen tuotantokausi, joka sisältää myös neljä jaksoa, on jo työn alla.

Jaksojen kesto on noin 5 minuuttia, jolloin se soveltuu helpommin sosiaalisessa mediassa jaettavaksi taidemuodoksi.

Koronapäiväkirja on SKAM-henkinen teos

Jokaisen jakson jälkeen katsojalla on mahdollisuus vaikuttaa instagramin kautta seuraavan jakson sisältöön. Koronapäiväkirja-someooppera on SKAM-henkinen teos – ajankuvaus koko yhteiskuntaa ravisuttavasta epidemiasta: korona-ajan elämästä, ajatuksista ja ilmiöistä.

Ylilyönneiltä ja suurilta tunteilta ei haluta välttyä!

Ensimmäisellä kaudella keskitytään Villen elämään koronapandemian aikana. Kuinka Villeltä luonnistuu etätyöt, kotona pysyminen, eläminen ilman sosiaalisia kanssakäymisiä? Koska kyse on oopperasta, ei ylilyönneiltä ja suurilta tunteilta haluta välttyä!

Ensimmäinen someoopperajakso julkaistaan Teatteri Vapaa Vyöhykkeen Instagram- ja Facebook-tileillä keskiviikkona 6.5.2020 klo 18.15.

Ensi-iltajuhlat nähdään myös

Mitäpä olisi oopperan ensi-ilta ilman juhlia! Siksipä ennen ensimmäisen jakson julkaisua työryhmä pitää maailman ensimmäisen etäensi-illan 6.5. klo 18.00, johon kaikki ovat tervetulleita osallistumaan Teatteri Vapaa Vyöhykkeen Instagram-tilin kautta.

Ohjaus: Lija Fischer
Käsikirjoitus: Lija Fischer ja Joonas Asikainen Suomenkieliset sanoitukset: Joonas Asikainen Video: Eetu Erimies
Äänitys ja äänisuunnittelu: Jaakko Kulomaa Pianisti: Tuomas JuutilainenRooleissa
Ville Fermaatti: Joonas Asikainen Liisa Legato: Reetta Haavisto