Podcastissa Eva & Efva – DoubleTrouble Eva ja vaimonsa Efva puhuvat henkilökohtaisesti ja leppoisasti Evan uusista lauluista. He analysoivat lyriikoita ja musiikkia, pureutuvat Evan ajatuksiin ja kappaleiden muotoiluun ja ajautuvat välillä kauas lauluista palatakseen sitten takaisin aiheeseen.

Ensimmäisessä jaksossa keskityttiin uuteen En liten sång om flykt sinkkuun. Toisessa jaksossa puhuttiin uudesta Taxi biisistä. Biisistä, joka alkaa lauseilla ”Inga vita liljor, ingen blektunn hud, inga ljusblå ögon, ingen jävla Gud” (”Ei valkoisia liljoja, ei vaaleaa ihoa, vaaleansinisiä silmiä, ei hito Jumalaa” (toim. huom.)).

– Tekstin alussa kuvataan minua, sanoo Eva. ”Ei valkoisia liljoja”, sillä olenhan allerginen, allerginen liljoille. ”Ei vaaleaa ihoa”, ei sitä minulla ei enää ole, olen nykyään melko paksunahkainen. ”Ei vaaleansinisiä silmiä”, ne eivät enää ole vaaleansiniset. Ja ”ei hiton Jumalaa”.

– Tähän voimme pysähtyä hetkeksi, sanoo Efva. Mitä sinä oikein tarkoitat?

– Tämä hiton Jumala aiheuttaa liikaa paskaa ihmisten aivoihin, sanoo Eva.

– Ihmiset voivat uskoa ihan mihin tahansa, rakennamme kuitenkin yhteiskunnan toiselle pohjalle, kommunikaatiolle, politiikalle, demokratialle, rakkaudelle, veljeydelle, ystävyydelle, sisaruudelle. Perustamme näille uskonnon sijaan, koska kaikki uskovat eri asioihin ja siitä tulee ihan hirvittävä sekasotku. Joten sanon vain ei, ei mitään hiton Jumalaa! Mutta minulta kesti kauan hyväksyä tämä.

Taxi on toinen kappale Evan 15. studioalbumilta Evalution, joka julkaistaan 28. elokuuta.

Podcast Eva & Efva – DoubleTrouble löytyy osoitteestaPetsounds.se.