Parhaillaan pyörivässä HBO Nordicin realityssarjassa We´re Here nähdään Bob The Dragqueen, Shangela Laquifa Wadley ja Eureka. Siinä nämä kolme dragia käyvät pienillä paikkakunnilla USA:ssa, missä he pistävät pystyyn shown yhdessä kolmen dragiksi muuttamansa henkilön kanssa. Samalla he kertovat tarinoita siitä, millaista on elää USA:n maaseudulla lhbtq-henkilönä tai lhbtq-henkilön sukulaisena.

Saimme puhelinhaastatteluun RuPauls Drag Race-voittajan Bob The Dragqueenin.

Miksi tämä sarja on merkittävä?

– Minulle kyse on representaatiosta, näyttää, että meitä on kaikkialla ja että kukaan ei ole yksin. Niin helposti lhbtq+ henkilö tuntee itsensä yksinäiseksi, mutta meitä on paljon ja usein muitakin ihan samassa kaupungissa. Kaikki eivät vain uskalla tuoda itseään esiin.

Millaista oli näytellä sarjassa?

– Se oli paljon parempi kokemus kuin koskaan uskalsin uskoakaan. Olen tehnyt vuoden aikana kaikenlaista, mutta tämä kosketti minua. HBO on tukenut meiltä täysillä ja olemme saaneet toteuttaa sen mitä toivoimmekin. Teimme kaiken itse, mutta meillä on kaikilla ollut kokonainen tiimi tukena auttamassa minua Shangela ja Eurekaa koko ajan.

Olet identiteetiltäsi panseksuaali ja nonbinääri, oliko tärkeää saada sarjaan mukaan useampia identiteettejä kuin homo, trans ja bi?

– Kyllä, mutta minusta se onnistui hyvin. Tapasin monia, jotka olivat queer, nonbinääri … on tärkeää, että kaikille on tilaa. Aivan kuten oli myös afro-amerikkalaisuuden representaation kanssa ohjelmassa.

Mitä pronominia sinä suosit?

– He, him, she, her … sillä ei ole niinkään suurta merkitystä. Useimmat sanovat ”she”, kun olen dragissa ja ”he” muuten. Molemmat käyvät.

Olet itse kasvanut Georgian Columbuksessa, millaista se oli?

– Minulla ei ole mitään mihin sitä vertaisin, joten se oli minulle normaali. Olin ”The Gay Kid”, joten koin itseni yksinäiseksi ja hermoilin paljon siitä, mitä muut mahtavat ajatella. Mutta pois muutettuani kaikki oli kuten muillakin, sitä löytää itsensä ja saa enemmän itseluottamusta.

Miten vietät päiväsi karanteenissa?

– Asunnossani New York Cityssä. Onhan se erilaista … on ollut pakko tehdä digiloikka ja löytää uusia ratkaisuja. Äitini asuu luonani, koska hänellä on ahdistuneisuushäiriö ja hän kaipaa seuraa. Kun en tee töitä, pelaan videopelejä.

Drag Racen viimeisin kausi päättyy pian, kuka on suosikkisi?

– Widow Von Du. Hän on fiksu ja esiintyy hyvällä tavalla.

Lopuksi vielä, teetkö koskaan entrén käsilaukku edellä (Purse First, Bobin tunnettu hitti)?

– Honey, aina.