Posen tähdet Angelica Ross ja Indya Moore ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä, koska heitä ei nimetty ehdolle tulevissa Emmy Awardseissa missään kategoriassa. Pose on sarja, joka ainutlaatuinen juuri siinä, että siinä nähdään useita transsukupuolisia näyttelijöitä, tuottajia ja käsikirjoittajia, mutta ehdolle on asetettu vain yksi henkilö, cis-mies Billy Porter.

Angelica Ross ja Indya Moore ja muut näyttelijät ovat saaneet kehuja roolityöstään niin kriitikoilta kuin katsojiltakin. Mutta kaikissa merkittävissä palkintogaaloissa heidät ohitetaan. Kun Emmyjen ehdokkuudet julkistettiin Indya Moore otti ongelman esiin Twitter-tilillään.

Tekijä kritisoi ehdolleasettelua

Näyttelijäkollega Angelica Ross teki pian twiitin jälkeen Instagrammiin 16 minuutin pituisen videon, missä hän kertoo olevansa väsynyt transihmisten ohittamiseen mainstreamtuotannoissa.

Steven Canals, joka on luonut Posen, yhdessä Ryan Murphyn ja Brad Falchukin kanssa, päätti myös kritisoida ehdolleasettelua.

”Okei, ihan oikeasti, mitä Mj Rodriguezin pitää tehdä sen lisäksi, että hän antaa kaikkensa jokaisessa otoksessa, tullakseen asetetuksi ehdolle Parhaana näyttelijänä?!”, hän kirjoitti Twitterissä.

Sosiaalisessa mediassa tunteet ovat kuohuneet. Monet kehuvat ehdokkuuden saanutta Billy Porteria, mutta pitävät ongelmallisena sitä, että yksikään transnäyttelijä ei saanut ehdokkuutta.