Ervin Latimer voitti Vuoden nuori suunnittelija 2020 -kilpailun. Voitto tuli mallistolla, joka ammentaa drag-kulttuurista. Kilpailun tehtävänantona oli suunnitella monikäyttöinen, kertakäyttökulttuurin vastainen hybridivaate. Kestävän kehityksen ajatus näkyy myös hänen tuoreessa Vallille tehdyssä mallistossaan Vallila 2ndCycle. Latimer on itsekin tehnyt dragia. ”Teen silloin tällöin keikkaa drag-artistina, ja pidän siitä, miten siinä käytetään vaatteita sukupuolioletuksille nauramiseen ja niiden parodioimiseen”, hän kertoi Markkinointi ja Mainonnalle.

Kahteen vähemmistöön kuuluva mies laajentaa käsitystä suomalaisuudesta. ”Olen itse marginaalin marginaalissa, koska olen ruskea suunnittelija Suomen kaltaisessa maassa sekä homoseksuaali suunnittelija”, hän sanoo.

Latimer opiskelee Aalto-yliopiston muodin osastolla ja valmistunee tänä syksynä, kertoo Helsingin Sanomat. Hänet palkattiin suoraan Aalon muotinäytöksestä nousekiidossa olevalle italialaiselle Alyx-brändille.

Nuorempana Latimer pelasi nuorempana koripalloa, mutta ammattina se ei kiinnostanut ja hän päätyi opiskelemaan vaatealaa, ensin Metropoliaan.

”Operoin miesten muodin sateenvarjon alla, mutta suunnittelemieni vaatteiden käyttäjän sukupuolen kokemuksella ei ole väliä”, Latimer sanoo. ”Ideaalitilanteessa emme huolehtisi, onko vaate naisten vai miesten”, Latimer sanoo HS:lle.

Latimerille on tärkeää, että mallit eivät ole vain valkoisia. Mutta se on silti suomalaista. Hän myös haluaa muuttaa käsitystä siitä, että kaikkien pitäisi olla laihoja tai cis-sukupuolisia.

”Kaikessa, mitä teen, näkyy taustani ei-valkoisena, homoseksuaalina suomalaisena. Vaatteeni edustavat näkemyksiäni, ja niillä täytyy olla tarina” Latimer kuvaili Glorialle elokuussa.