Liikuttunut Ellen DeGeneres toivotti studiossa katsojat tervetulleeksi 18. kaudelle. Hänen kesänsä ei ole kulunut vain pandemian ohjelmalle tuomien haasteiden ratkaisemisessa. Kyse oli myös siitä, onko hänen showllaan enää lainkaan tulevaisuutta sen arvostelun jälkeen mitä häntä ja tuotantoa kohtaan esitettiin.

Lue lisää: Ellen DeGeneresiä syytetään ilkeästä käytöksestä

Lue lisää: Kolme tuottajaa sai potkut Ellen DeGeneresin talkshown skandaalin takia

Hän aloitti sanomalla, että on odottanut pitkään pääsevänsä puuttumaan monen kohtaamaan ongelmaan.

”Olemme selvittäneet asiaa. Olen saanut tietää, että on tapahtunut asioita, joita ei olisi koskaan saanut tapahtua. Otan tämän hyvin vakavasti ja pyydän anteeksi kaikilta, joita tämä koskee. Tiedän olevani etuoikeutettu ja, että minulla on valtaa, joka tuo myös vastuun.”

Vaikke DeGeneres ei ole ollut tapahtumien keskipisteessä, hän ottaa kaiken vastuun tapahtuneesta, koska hänen nimensä edustaa koko ohjelmaa. Hän höystää vakavaa puhettaan muutamilla vitseillä, joille virtuaalinen yleisö taputtaa ja nauraa. Jos tämän tyyppiseen esiintymiseen ei olisi tottunut, kaikki näyttäisi kovin oudolta.

DeGeneres ottaa esiin myös sloganinsa ”be kind to one another”, josta häntä on kritisoitu, koska hän ei itse elä sen mukaisesti.

”Otin lauseen käyttööni sen jälkeen kun nuori mies nimeltään Tyler Clementi tappoi itsensä, koska häntä kiusattiin hänen homoutensa takia”.

Sitten hän nosti esiin sen, miten vaikeaa on olla ”se kiltti” nainen, mutta hän vakuuttaa yhä olevansa sellainen, vaikka hän on levoton, kärsimätön, vihainen ja surullinen.

Lähetys on katsottavissa täällä.