Penni Pähkinäsydän ja kauhea kadotuskakku on Cristal Snown esikoisromaani. Se on alku kirjasarjalle, joka kertoo Pennin ja hänen ystäviensä elämästä Tuulenpesän metsässä, kerrotaan kirjan kustantaneen Tammen esittelyssä. Jatko-osa on luvattu ensi vuodeksi.

Cristal Snow on kertonut kirjan olleen hänen unelmansa 15 vuoden ajan.

– Olen aina tiennyt kirjoittavani kirjan. Opettajat kauhistelivat äidinkielenaineideni pituutta, kun meikäpoika pystyi kerralla täyttämään vuodeksi tarkoitetun ainevihon. Se, että Tammi uskoo yhtä intohimoisesti ensimmäiseen kirjaani ja sen tuleviin jatko-osiin, on pitkäaikaisen unelman täyttymys”, iloitsi Cristal Snow tiedotteessa ennen julkaisua loppuvuodesta 2019.

– Snow’n tarinassa on loistava juonenkuljetus, lämmittävää herkkyyttä, hillitöntä huumoria sekä mahtavia, samaistuttavia henkilöhahmoja. Hän rakentaa kirjan maailmaa taidolla ja vetävästi. Näen kirjasarjassa myös kansainvälistä potentiaalia, hehkutti  tiedotteessa Tammen lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Saara Tiuraniemi.

Cristal Snow kertoi tulevasta kirjastaan jo 2012

Cristal Snow muistutti YleX:n Iltapäivässä, että hän kertoi kirjansa olevan työn alla ensimmäistä kertaa julkisuuteen jo 2012. Hän kertoo myös lähettäneensä kirjan useille kustantajille, mutta vastaanoton olleen torjuvaa. Hän oli jättänyt Tammen viimeiseksi. Tammi oli kuitenkin hänelle läheinen omasta lapsuudesta.

Vaikka kyse on fantasiamaailmasta, Cristal Snow kertoo, että romaanin hahmoilla on vastineensa todellisuudessa ja hänen omissa kokemuksissaan.

Romaanista on jo tilattu toinen painos.