Joakim Juvelénin luomat sarjakuvahahmot jatkavat seikkailujaan miesten välisten kohtaamisten ihmemaailmassa.

Uskalias ja humoristinen, lokakuussa 2020 julkaistu Rumat Möröt: Siellä missä persikat kasvaa – sarjakuvateos tuo esiin seksuaalisuuden monimuotoisuutta ja kehopositiivisuutta, kerrotaan kustantajan tiedotteessa. Uudessa kirjassa käsittellään urbaanin homomiehen elämän tilannekomiikkaa roisien ja riemukkaiden tarinoiden sekä pop-kulttuurillisten viittauksien avulla.

Läheisriippuvainen Jojo on kyllästynyt poikaystävänsä kännykkä- ja peliriippuvuuteen. Lulu nauttii elämästä roskaruoan ja nettideittailun kertakäyttökulttuurin tuomien ruumiillisten nautintojen kautta. Rehevä, kehopositiivisuuden esikuva Mallu puolestaan juhlistaa sinkkuelämää ketjutupakoinnin ja viinin avulla.

Homojen seksuaalisuus on yhä yhteiskunnassa mörkö

Juvelén haluaa kyseenalaistaa kauneusihanteita ja yhteiskunnan pakottavia normeja, jotka eivät vieläkään ole helppoja niellä.

– Rehottavat ihokarvat ja ronskit viittaukset homojen seksielämään tarjoavat kaivattua kontrastia siloteltuun kulttuuriimme huumorin kautta, kertoo tekijä tiedotteessa ja jatkaa painottaen tarvetta keskusteluun:

– Vaikka suvaitsevaisuudessa ja tasa-arvossa on jo otettu isoja askeleita eteenpäin, homous tuntuu edelleen olevan jonkinasteinen mörkö. Toivon kirjan herättävän keskustelua tästä tärkeästä aiheesta.

Helsinkiläisen Juvelénin ensimmäinen, Ugly Monsters julkaistiin vuonna 2018. Tämän vuoden teos julkaistaan suomeksi, Rumat Möröt – Siellä missä persikat kasvaa ja englanniksi Ugly Monsters on a Peach Holiday.

Albumi ovat saatavilla verkkokirjakaupoista, kirjakaupoista.  Ja kirjastoista, sillä  Juvelén kertoo lahjoittavansa uuden teoksensa kaikkiin kotimaan kirjastoihin, joissa on sateenkaarihylly – ne kannustavat tasa-arvoon ja sananvapauteen.