It’s a sin draamasarjan on kirjoittanut ja tuottanut tuottelias Russel T. Davies.  Hän on aiemmin tehnyt sellaiset menestyneet gaytarinat kuin Queer as Folk, Perienglantilainen skandaali ja Years and Years.

Lue lisää: Kutkuttava homoskandaali minisarjana nyt Yle Areenassa

Lue lisää: Arvio: Years and Years on parhainta tv-draamaa juuri nyt

Sarja tapahtuu 80-luvulla. Seuraamme kolmea gaymiestä; Ritchie (Olly Alexander), Roscoe (Omari Douglas) ja Colin (Callum Scott Howells) ja heidän elämäänsä Lontoossa. Miehet eivät tunne toisiaan, mutta sarjan kuluessa heistä tulee läheisiä ystäviä. He elävät todeksi unelmaansa AIDS-epidemian alkaessa. Kaikki on auki nuorille miehille, jotka ovat päättäneet elää ja rakastaa enemmän kuin koskaan.

Russel T Davies on useiden vuosien ajan vihjaillut työstävänsä sarjaa AIDS-ajasta. Ja nyt se on tässä.

– Kun aikaa kuluu, on vaarana, että historia unohtuu. On ollut kunnia kirjoittaa tämä sarja kaikkien niiden puolesta, jotka me tuolloin menetimme ja kaikkien niiden, jotka selvisivät, kertoo Russel.

Richien roolin tekevä Olly Alexander on pitkään ollut Russelin ihailija.

– Olen ihaillut häntä siitä lähtien kun katsoin salaa Queer As Folkia 14-vuotiaana. Se oli sarja, joka auttoi minua muodostamaan identiteettini gaymiehenä. Olenkin yltiöonnellinen saadessani olla mukana tässä.

Muissa rooleissa nähdään muiden muassa Neil Patrick Harris, Stephen Fry, Lydia West ja Tracy Ann Oberman.

It’s a Sin on tulossa HBO Nordicille 23. tammikuuta. Sarjassa on kaikkiaan viisi osaa.

Tässä on sarjan traileri.