Boy Erased perustuu Garrard Conleyn omaelämänkertaan ”Boy Erased: A Memoir” vuodelta 2016 ja kertoo miten hänet 19-vuotiaan pakotettiin vaikean valinnan eteen: joko hänen perheensä hylkää hänet tai hän osallistuu kirkon eheytysterapiaan, missä homous poistetaan hänestä.

Elokuvan ohjaaja Joel Edgerton näyttelee myös eheytyshoidosta vastaavan henkilön roolin. Pääroolissa nähdään Lucas Hedges (Manchester by the Sea). Nicole Kidman ja Russell Crowe näyttelevät vanhempia. Lisäksi sivuosassa nähdään pop-tähti Troye Sivan.

Lue lisää: Nyt se on vahvistettu: hittibiisissä on kyseessä ”bottoming”

Elokuvaa pidettiin yhtenä vuotensa suurista Oscar-ehdokkaista ja Niole Kidman nimettiinkin ehdokkaaksi, mutta ei saanut palkintoa. Elokuva on kuitenkin saanut useita palkintoja, mm. Golden Globet parhaalle näyttelijälle ja parhaalle biisille.

Rooli sai myöhemin myös pääosan esittäjän Lucas Hedgesin avautumaan omasta seksuaalisuudestaan, mitä hän ei luonnehdi täysin heteroksi.

– Näen itseni jatkumolla, en täysin heterona mutta en homonakaan, ja en liioin välttämättä biseksuaalinakaan.

Hän kertoo ensirakkauksiensa olleen ainoastaan miespuolisia kavereita ja että hän myös varhain oli tietoinen siitä, että homoseksuaalisuudesta seuraa ongelmia, joita heteroseksuaalisuudesta ei samassa määrin seuraa.

Lucas Hedges vasemmalla Joel Edgerton vierellään Boys Erasedin julkistuksessa.

Elokuva on todellakin katsomisen arvoinen!

QX QX QX QX QX

Boy Erased TV5 sunnuntaina 9.5. klo 21 alkaen.