Perjantaina Venäjän viestintäviranomainen Roskomnadzor varoitti Disneytä jakelemasta lyhytelokuvaa Out, koska sen sisältöä pidetään ”lapsille vahingollisena”. Kyseessä on ensimmäinen Disneyn elokuva, jossa päähenkilö on gay.

Roskomnadzorin Disneylle lähettämässä kirjelmässä tehdään selväksi, että on Venäjän lakien vastaista levittää asiaa, joka ”ei tunnusta perhettä ja edistää ei-perinteisiä seksuaalisuhteita” ja voi vahingoittaa lapsia.

Uutistoimisto Reuters on pyytänyt Disneyltä kommenttia, mutta ei ole saanut vastausta.

Out kertoo Gregistä, joka muuttaa kotikaupungistaan asuakseen yhdessä poikaystävänsä kanssa. Greg ei ole kuitenkaan vielä tullut kaapista vanhemmilleen ja elokuvassa esitetään, miten Greg vaihtuu koirakseen ja sen kautta ymmärtää, että sillä ketä hän rakastaa ei ole hänen vanhemmilleen mitään merkitystä.

Samaa sukupuolta olevien suhteet ovat laillisia Venäjällä, mutta 2013 jälkeen on ollut laitonta ”edistää ei-perinteisiä seksuaalisuhteita”. Ihmisoikeusjärjestöt ovat tuominneet lain, joka on aiheuttanut homoseksuaaleihin kohdistuvan vihan ja väkivallan yleistymistä.