QX.fi sai haastattelun Love Victorin tähdeltä George Searilta, 23,  juuri sarjan toisen kauden ensi-illan alla. Sear vastasi zoom-yhteydellä Yhdysvalloista. George esittää sarjassa Benjiä, Victorin poikaystävää. Toisella kaudella edetään jo silmäpeliä paljon pidemmälle.

Love Victorin yhteydessä on etenkin useimmissa gay-mediossa jo kirjoitetettukin siitä, että poiketen esimerkiksi It’s a Sin -sarjasta, missä gayrooleissa nähtiin gaynäyttelijät, Love Vicrorissa näin ei ole. Tämä autenttisuuden vaatimus on on noussut pintaan etenkin transrooleja koskien ja puhuttaa tällä hetkellä varsin paljon. Transyhteisöstä poiketen ainakin oma tuntumani on, että gay-bi/pan -yhteisö ei ole ottanut asiaan samalla tapaa vahvasti kantaa. Oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että on tärkeämpää saada gayhahmoja eli representaatiota, kuin se mikä on roolin tekevän näyttelijän oma seksuaalinen suuntautuminen. Toki, en kiellä etteikö It’s a Sin esimerkiksi juuri siksi koskettanut isosti, että gayrooleissa oli gaymiehiä, koska kyllä se vaan niin on, että kyllä homo sen huomaa … Mutta kuten sanottu, pääasia, että gaynäkyvyyttä on ja että se on toteutettu aidonlaisesti -tai olisiko joku muu termi parempi, mutta ehkäpä saatte kiinni ajatuksestani.

George Sear

Love Victorin toinen pääosan esittäjä Michael Cimino onkin tuonut esiin juuri tätä samaa näkemystä, että tärkeintä on se, miten roolityön tekee, ei se mitä näyttelijä yksityiselämässään on.

Jos ihan metatasolle mennään, gayroolin tekeminen heterolle näyttelijälle on parasta käännytystä ”meidän puolelle”, mitä voi olla: ”Tuokin teki sen roolin miesten kanssa ja kuitenkin sillä on vaimo ja lapsia ja ihan normaali elämä”. Esimerkiksi.

Niinpä onnistuinkin yllättämään George Searilta seuraavalla kysymyksellä.

Tunnetko, että oma kokemuksesi miehisyydestä on kehittynyt tämän gayroolin myötä? Koetko olevasi tiedostavampi, vapaampi tai rikkaampi sen kautta?

– Todella mielenkiintoinen kysymys. Seksuaalisuus on jatkumo ja minusta useimmat ihmiset ovat nykyään valmiit myöntämään sen ja se juuri avaa mahdollisuuksia tällaiselle keskustelulle ja ehkäpä uusia ajatuksia myös ihmisille, jotka eivät aikaisemmin ole tällaista ajatelleet.

– Kyllä se on saanut minut ajattelemaan paljon seksuaalisuutta ja sellaisia asioita. Koen olevani todella onnekas, kun saan tehdä tätä sarjaa, koska minusta sillä on todella voimakas ja kannustava viesti lhbtq+-nuorille. Se voi myös olla suuri mahdollistaja keskusteluille perheissä, kuten sarjassa esitetäänkin.

– Henkilökohtaisella tasollakin se on ehdottomasti merkinnyt, en aio valehdella siitä, se on  sarjan myötä ollut osa olemistani nyt jo jonkin aikaa ja olen ajatellut sitä paljon.

George muistuttaa vielä Love Victorin tärkeästä viestistä, pitää iloita siitä, kuka on ja elää sen mukaisesti.

Seuraavaksi tulee pienoinen spoileri kauden kaksi toisesta jaksosta, joten saatat haluta lukea tämän vasta katsottuasi sen.

Love Victor sarjassa George Sear esittää Benjiä (oikealla) ja on Victoria esittävän Michael Ciminon vastanäyttelijä

Koulun alkaessa Victor ja Benji ovat yhdessä koulun käytävällä, kun paikalle tulee Victorin urheilijakavereita. Victorilla olisi mahdollisuus kertoa seurustelavansa nyt Benjin kanssa, mutta hän ei tee sitä. Näemme vieressä seisovan Benjin ahdistuksen kasvavan. Onko tämä klassinen esimerkki sisäistetystä homofobiasta?

– Siinä tilanteessa Victorilla oli todella paljon mietittävää. Hän oli juuri kertonut äidilleen olevansa gay ja äiti ei ollutkaan suhtautunut asiaan hyvin ja tukenut häntä. Se on hyvin periamerikkalainen high school -asetelma, missä urheilijakaverit tulevat siihen ylimaskuliinisesti uhoten. Ja siinä vieressä sitten olen minä Benjin roolissa, odottamassa ja toivomassa, että Victor olisi rehellinen ja ahdistun, koska Benji on sinut seksuaalisuutensa kanssa. Eli siinä Victorilla on paljon paineita, jotka kasautuvat siinä hetkessä ja siksi hän ei tule kaapista. Mutta enemmän siinä on mielestäni kyse Amerikkaan liittyvästä kulttuurisesta erosta, vaikka jockkeja kaikkialla onkin.

Love Victor -sarjan toinen kausi on katsottavissa Disneyplussalta.