Nisan Dragtähdet on kuusiosainen drag-viihteeseen keskittyvä suomalainen sarja. Sen on toteuttanut Nisa Soraya. Tuomaroimassa nähdään kovat drag-ammattilaiset Marko Vainio alias Divet, Jukka Kuronen sekä Showhat-ryhmän Osku Heiskanen. Tuomareiden haastattelun voit katsoa jo nyt.

Suomessa ja Kanarian saarilla puoliksi asuva Nisa on toiminut sarjan toisena käsikirjoittajana ja ideoijana ja vetänyt työryhmää, jolla kisailijat on kerätty samaan ohjelmaan.

Ohjelman mainoksessa kysytäänkin ”Who ́s the queen of everything” ja tähän tuomarit hakevat vastausta ja kruunaavat voittajan kuuden viikon päästä.

– Olen tehnyt töitä drag queenien kanssa jo silloin, kun heitä luultiin vielä oikeiksi tytöiksi. Nyt on oikea aika näyttää suomalaisten osaamista alalla ja samalla nähdä myös drag-taiteen uusia tuulia, Nisa kertoo ohjelman tiedotteessa ja muistuttaa kuitenkin, että,

– Mitä siihen kuningattareen tulee, niin kyllä se viime kädessä aina olen minä.

Marko Fali, Nisa Soraya ja Ville Kuusenoja

Lue lisää drag-taiteesta QX:n viime kesän suurartikkeleista, joissa kerrataan drag-taiteen historiaa ja pohditaan sen nykyhaasteita.

Lue lisää: 100 vuotta sitten drag oli suosittua viihdettä ja sen tähti maailman kovapalkkaisin esiintyjä – sitten laskeutui pimeys

Lue lisää: Miten dragia pitää tehdä?

Huikea drag-kokoonpano ja Who’s the Queen of Everything jäi rannalle UMK:sta.