Vinonkinon 2021 ohjelmistossa on 12 elokuvaa ja 14 lyhytelokuvaa. Tänä vuonna järjestetään viiden esityspaikkakunnan ohella myös verkkofestivaali. Näytökset alkavat Turussa 20.lokakuuta.

Vinokino 2021 Gay-tärpit

QX listaa ohjelmiston gaymiehiä käsittelevät elokuvat.

Beyto

Beyto on lahjakas uimari ja kaikkien ihailema kaveri. Mutta, kun nuori turkkilaistaustainen sveitsiläinen mies rakastuu komeaan valmentajaansa Mikeen, hänen täydellinen elämänsä tuntuu hajoavan käsiin.

Firebird

Firebird on koskettava rakkaustarina, joka sijoittuu Neuvostoliiton ilmavoimiin kylmän sodan aikana. Sergey, levoton nuori sotamies, laskee päiviä palveluksensa loppumiseen. Hänen elämänsä kääntyy ympäri, kun urhea sotakoneiden lentäjä Roman saapuu tukikohdalle.

No Straight Lines

No Straight Lines kertoo tarinaa viidestä omalaatuisesta HLBT+ taiteilijasta, Alison Bechdelistä, Howard Crusesta, Mary Wingsistä, Rupert Kinnardista ja Jennifer Camperista.

Saint-Narcisse

Kohtalo tuo komeat, identtiset kaksoset yhteen. He löytävät äitinsä ja ovat pian kietoutuneita outoon seksin, koston ja pelastuksen verkkoon. Ohjaajana on legendaarinen Bruce LaBruce.

Swan Song

Vinokinossa nähdään Swan Song, joka oli myös Rakkautta ja Anarkiaan ohjelmistossa, jossa yhteydessä QX arvosteli sen antaen sille 2/5.

Hlbtiqa+-elämää halutaan tuoda esiin mahdollisimman monikulttuurisesti

Ohjelmistossa ovat myös dokumenttielokuva Gendernauts ja sen kaksikymmentä vuotta myöhemmin ilmestynyt jatko-osa Genderation, jotka käsittelevät trans-liikkeen pioneerien elämää läpi vuosien. Valentina käsittelee koskettavalla tavalla brasilialaisen transnuoren elämää ja sen haasteita.

Ohjelmiston sisältö koostuu useasta eri genrestä. Sukupuolen ja seksuaalisuuden syövereihin sukelletaan dokumenttien, draaman, komedian ja romantiikan keinon. Vinokinolle on tärkeää tuoda mahdollisimman monikulttuurisesti esille hlbtiqa+-elämää ja se onnistuu parhaiten kokoamalla yhteen mahdollisimman monipuolinen ohjelmisto, todetaan festivaalin tiedotteessa.

Koko ohjelmiston ja elokuvien pidemmät kuvaukset Vinokinon verkkosivuilta www.vinokino.fi.

Vinokino 2021: Turku 21.-24.10., Oulu 5.-7.11., Jyväskylä 16.-18.11., Helsinki 26.-28.11., Joensuu 28.11.-5.12. Lisäksi verkkofestivaali 22.-28.11.

QX on Vinokinon yhteityökumppani.