Kaj Korkea-aho ehdolla Runeberg-palkinnon saajaksi. BDSM:stä ja homoista kertova romaani Punainen huone on yksi kymmenestä ehdokkaasta, jotka voivat voivat voittaa Runebergin päivänä jaettavan 20.ooo euron palkinnon.

Kanada kieltää eheytysterapian. Terapiamuoto, jonka tavoitteena on ollut muokata homoseksuaaleista heteroita on keskiviikosta alkaen laitonta. Samoin nyt on laitonta viedä lapsi pois maasta tarkoituksena järjestää hänelle eheytysterapiaa ulkomailla. Pääministeri Justin Trudeau ylisti kieltoa Twitterissä.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau on kutsunut eyetysterapia harjoittamista halventavaksi.

Homo-oikeudet paranevat Japanissa – hiukan. Samaa sukupuolta olevat saavat huhtikuusta 2022 lähtien rekisteröidä parisuhteensa Tokion alueella. Muuta maata muutos ei koske. Japani on ainoa G7-maa, joka ei salli samaa sukupuolta olevien avioliittoja. (QX.se)

Unkarissa tulee kansanäänestys homopropagandan kieltävästä laista. Maan parlamentti hyväksyi hallituksen toiveen kansaäänestyksestä, jolla selvitetään kansan tuki uudelle lainsäädännölle, joka estää kouluja kertomasta lhbtq-asioista. (Reuters)

Budapest Pride 2021

EU lisää painostusta Unkaria kohtaan. EU-komissio ilmoitti viime viikko sitten, että se lisää painostusta Unkaria kohtaan maan hbt-henkilöitä vastaan kohdistan lain muutoksen vuoksi. Unkari pakotti kustantajaa lisäämään kirjaansa varoituksen sen sisältämästä ”perinteisten sukupuoliroolien vastaisista kuvauksista”. Unkarin todettiin rikkovan EU:n 11 artiklaa, joka koskee perusoikeuksia ja artiklaa 21, joka kieltää syrjinnän seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Unkarille annettiin kaksi kuukautta aikaa toimia, sen jälkeen asia viedään EU-tuomioistuimeen. (QX.se)

Budapestilainen kirjakauppias Janos Szakacs teippaamassa varoitustarroja lesbojärjestön julkaisemaan kirjaan.

Avoimesti gay näyttelijä lavasti homofobisen hyökkäyksen. Empire-sarjan tähti Jussie Smollett, 39,  tuomittiin torstaina väärän todistuksen antamisesta – hän valehteli poliisille joutuneensa homofobisen ja rasistisen hyökkäyksen kohteeksi. Smollet väitti kahden Trumpin kannattajan hyökänneen myöhään eräänä iltana tammikuussa 2019 kimppuunsa Chicagossa, sitoneen köyden hänen kaulaansa ja kaataneen valkaisuainetta hänen iholleen huutaen rasistisia ja homofobisia loukkauksia. Valheet selvisivät poliisitutkinnassa. Smollet oli lavastanut tapahtumat ja maksanut siitä tarkoituksenaan parantaa statustaan ja palkkioitaan näyttelijänä.

Jussie Smollett, avoimesti gay näyttelijätähti, lavasti homofobisen hyökkäyksen itseään kohtaan. Kuvassa Smollet poistumassa oikeudesta tuomion jälkeen.

Real Housewives of Miami saa ensimmäisen avoimesti lesbon rouvan. Venäläinen malli Julia Lemigova on neljännen kauden osallistuja. Hän on myös Miss Unverse -kilpailun kakkonen, hän edusti Neuvostoliittoa 1992. Hän on 2014 alkaen ollut naimissa eläkkeellä olevan tennistähti Martina Navratilovan kanssa. (QX.se)

Julia Lemigova