Ensimmäistä kertaa Dragrace-historiassa yhden draghahmoista takaa löytyy heteroseksuaalinen cis-mies. Maddy Morphosisin valintaa on kuvailtu kiistanalaisena, Instagrammissa hän onkin saanut ottaa vastaan kriittisiä ääniä.

”Ei voi vain laittaa peruukkia päähän ja siinä samassa ymmärtää kaikki ne syrjinnän kokemuksest, joita queer ihminen kohtaa”, perustelee yksi arvostelijoista Maddya ja jatkaa:

”Päivän päätteeksi hän voi ottaa pois meikkinsä ja tukkansa ja palata heteroelämäänsä, mutta meillä ei ole sitä vaihtoehtoa”.

Maddy Morphosis on vastannut arvosteluun pitkällä tiedotteella.

”En aio kertoa koko elämäntarinaani. Mutta aloitin skenellä pian lukion jälkeen, koska se oli minulle safe space  tutkia omaan sukupuoli-identiteettiäni. Kokemukset, joita sain ja ihmiset, joita tapasin auttoivat minua ymmärtämään enemmän sukupuolesta ja seksuaalisuudesta, mitä ne merkitsevät minulle ja miten ne minulle sopivat. Drag ei edes ollut se mitä ajattelin, kun aloin käydä ulkona. Se on jotakin, joka vain tapahtui sillä skenellä, missä olin ja mihin rakastuin. Tehdässäni dragia viimeiset viisi vuotta on antanut minulle vielä enemmän tilaisuuksia yhä enemmän tutkia omaa identiteettiäni ja myös ymmärtää enemmän muiden identiteettiä.”