Joulupäivänä 2016 menetimme yhden näkyvimmistä gaymuusikoista, George Michael menehtyi vasta 53 vuotiaana. Samana vuonna menetimme useammankin ikonisen artistin.

George Michael löi läpi 80-luvulla Wham! yhtyeeensä superhiteillä, kutenWake Me up before you go go, Young Guns (Go for it), I´m your man ja tietenkin massiivisella jouluhitillä Last Christmas.

Kun Wham! hajosi 1986 George Michael panosti soolouraansa ja jo heti 1987 saatiinkin hittejä; Faith, Father Figure och One More Try.

90-luvun aikana hän varmisti asemansa popin kuninkaana kappaleillaan Freedom! 90, Too Funky och Fastlove. Myös hänen yhteistyönsä muiden laulajien kanssa oli menestys ja duetot, kuten I knew you were waiting for me Aretha Franklinin kanssa, Somebody to love Queenin kanssa, ja Don´t Let The Son Go Down on Me Elton Johnin kanssa olivat kaikki isoja hittejä.

90-luvun lopulla musiikki jäi kuitenkin sivuosaan, kun George Michael 1998 jäi kiinni yleisessä käymälässä Beverly Hillsissä. Poliisimies yllätti laulajan harrastamassa seksiä, lööpit olivat isot. George Michael itse käsitteli asian näyttämällä keskisormea moralisteille ja teki tapahtuneesta hitin Outside. Sen videolla hän tanssii kuumien poliisien kanssa ja pisoaarista tuleekin disco.

George Michael oli homo, kiimainen ja ylpeä

Vuotta myöhemmin hän vihdoin kertoi sen, minkä kaikki jo tiesivät, että hän on gay. Advocate-lehdelle hän kertoi lopettaneensa pohdinnat biseksuaalisuudestaan kun rakastui mieheen. Hän oli tuolloin pitkässä suhteessa designeri Anselmo Feleppan kanssa, jonka hän oli tavannut musiikkifestivaaleilla Riossa 1991. Anselmo menehtyi aidsiin liittyvään aivoverenvuotoon 1993.  George omisti myöhemmin hittinsä Jesus to a Child Anselmolle ja hän oli sittemmin vuosia mukana hivin ja aidsin vastaisessa kamppailussa.

”I have never and will never apologise for my sex life! Gay sex is natural, gay sex is good!

George Michael otti myös poliittisesti kantaa, kun vain harvat muut julkikkset uskalsivat. Hän antoi muun muassa tukensa lakkoileville brittiläisille kaivosmiehille ja julkaisi kappaleen Shoot The Dog, joka kertoo Tony Blairin kyseenalaisista yhteyksistä George W Bushiin.

George Michael oli homo, kiimainen ja ylpeä. Hän oli sitä mieltä, että britit vain sietävät homoja kunhan nämä eivät osoita olevansa seksuaalisia olentoja. Hänellä itsellään oli avoin suhde ja hän rakasti seksiä. Hän kirjoitti Twitterissä: ”I have never and will never apologise for my sex life! Gay sex is natural, gay sex is good!”.

Viimeisinä vuosinaan George Michael jäi useita kertoja kiinni huumausaineiden hallussapidosta ja kärsi terveysongelmista. Musiikki joutui jälleen sivuosaan.

Nostamme hattua hänen upeille taidoilleen musiikintekijänä. Ja, että hän on gayikoni, jolla on pallit, sanonnan molemmissa merkityksissä.