Ranskalainen peliyritys Ubisoft oli päättänyt pitää suuren Rainbow Six Siege peliinsä perustuvan e-urheilutapahtuman Emiraattien pääkaupungissa Abu Dhabissa. Pelin fanit eivät innostuneet tapahtumapaikasta ja yli 13 ooo henkilöä allekirjoitti protestin ja vaati tapahtuman siirtämistä muualle.

Protestin tekstissä tapahtuman siirtämistä vaaditaan Emiraattien lhbtq+ yhteisöä kohtaan tekemien ihmisoikeusloukkausten vuoksi.

”Viime vuoden aikana Emiraattien homoseksuaalisuuden krimininalisointi on toteutunut ruoskintana, sakottamisena, karkotuksina, kemiallisena kastroimisena, eheytyshoitoon pakottamisena, kunniamurhina teloituksina ja niin edelleen”, todetaan protestissa. QX ei pystynyt tätä kirjoitettaessa todentamaan väitteitä näistä rikkomuksista vuodelle 2021, mutta Emiraateissa homous on rangaistavaa.

Protestissa perustellaan edelleen, että useat R6:S pelaajat ovat lhbtq+ henkilöitä ja katsovat kollektiivisesti, että paikkavalinta on lyhytnäköinen, vaarallinen ja ei sovi e-urheilun ideologiaan. Pelin tiimissä on mukana tiettävästi ainakin yksi trans ja useita muita, jotka ovat identiteetiltään lhbtq+.

Ubisoft otti faniensa huolen vakavasti ja siirtää tapahtuman

– Kansainvälisen Siege-yhteisön kyseenalaistettua päätöksemme olemme päättäneet, että seuraava Six Siege elokuussa 2022 siirretään toiselle alueelle.

Ubisoft on pitkään markkinoinut moninaisuutta peleissään ja esittänyt olevansa lhbtq-yhteisön ystävä.

Tiedossa ei vielä ole missä tapahtuma järjestetään.

Emiraatit valittiin alunperin, koska Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan alueella on pelin innokkaita pelaajia.