Tatu Vuolteenahon Queer Witches -maalauksia nähdään tänäkin kesänä Suomenlinnassa 22. heinäkuuta alkaen kolmen viikon ajan.

Tai niin piti, mutta sitten asiat menivät pahasti pieleen. Eilen päivää ennen lentoa Helsinkiin, lentoyhtiö ilmoitti että maalaukset eivät mahdu kyytiin.

– Joudun kärsimään Euroopan lentokaaoksesta. KLM laittoi viesti, että voin lentää vain käsimatkatavaroiden kanssa vaikka olin jo maksanut lisämatkatavaroista, Vuolteeaho kertoi QX:lle viestillä Madridista eilen illalla.

Vuolteenaho yritti kuumeisesti miettiä jotain ratkaisua tilanteeseen, aamulla hänellä oli sellainen.

– Päätin, että otan digiprintit maalauksista ja teen näyttelyn niistä. Maalausten lähettäminen DHL:n kautta olisi ollut kaksi kertaa kalliimpaa kuin lentäminen.

Hän oli suunnitellut myös olevansa itse dragissä avajaisten aikana, jolloin hän on myös DJ:nä, nyt se ei onnistu.

– Joudun tekemään keikat ilman dragia, sillä siihen olisin tarvinnut matkalaukun.

Vuolteenaho maalaa muotokuvia henkisistä queer-ihmisistä ja hän on saanut työlleen taideapurahaa Suomen Kulttuurirahastolta. Lisää Queer Witches -näyttelyitä onkin suunnitteilla vuosina 2022 ja 2023.

Vuolteenaho on opiskellut taidetta ja mediaa Lapin yliopistossa ja tehnyt taidetta Helsingissä, New Yorkissa, Lontoossa ja Madridissa. Hän on ollut myös club kid, drag queen ja DJ 1990-luvulta lähtien. Hän soittaa musiikkia Madridissa, missä hän nykyään asuu.

Näyttelyssä oli tarkoitus esitellä 12 maalausta joiden tekniikkana on akryyli kankaalle. Avajaiset ovat perjantaina 22. heinäkuuta, tanssien tietenkin. Tapahtuman DJ:nä on Vuolteenahon itsensä ohella Sami Kiiveri. Näyttely on auki Suomenlinnan Adler Wine Housessa 12. elokuuta saakka joka päivä kello 12 alkaen.

Vuolteenahon edellisen näyttelyn töitä on Herculeksen sisustuksessa.