We Are Who We Are on Luca Guadagninon ohjaama syyskuussa HBO:lla ensi-iltansa saanut sarja. Hetkittäin sarja toki tuokin mieleen menestyselokuvan Call Me by Your Name, mutta sarja etenee eri tavoin. Sarjassa on monta tuntia aikaa käyttää tarinan esittämiseen, mikä sopii Guadagninon estetiikalle loistavasti.

Lue lisää: Näitä 15 asiaa et tiennyt Call Me By Your Name -elokuvasta

Sarjassa on myös kutkuttavia vastakkainasetteluja liittyen uskontoon, seksuaalisuuteen ja sukupuoleen. Ajallisesti sarja sijoittuu neljän vuoden taakse, aikaan jolloin Donald Trump voitti USA:n presidentinvaalit.

Tarina alkaa siitä kun Pohjois-Italiassa olevalle Naton kasarmille saapuu uusi komentaja perheineen. Lesbopari ja heidän teini-ikäinen poikansa. Tarkemmin eversti on yläluokkaisesta taustasta, hänen vaimonsa on brasilialainen ja poika on kiinnostunut muodista – ja miehistä.

Heti alussa komentajan poika, Fraser, eksyy kasarmilla sotilaiden suihkutilaan, missä alastomat miehet vangitsevat teinipojan katseen. Siellä hän näkee ensimmäistä kertaa yhden kasarmin sotilaista, komentaja-äitinsä assitentin Jonathanin. Ilman häpeän häivää salskea sotilas antaa teinipojan ihailla alastonta vartaloaan. Sarjan edetessä näiden kahden kohtaamiset etenevät sähköisesti.

Komentajan perheen lisäksi keskeisiä henkilöitä ovat kasarmialuella naapuritalossa asuva perhe. Näiden kahden perheen perheenjäsenten väliset suhteet risteävät kutkuttavilla tavoilla.

Teinit kipuilevat. Nuoret ovat turhautuneita pikkukaupunkiin. Bailataan. Juodaan. Tehdään luvattomuuksia. Harrastetaan seksiä. Tutkitaan omaa identiteettiä. Aikuiset kipuilevat. Elämässä on ollut pettymyksiä. On hukattu oma itse. On ehkä valittu väärin.

En halunnut tehdä tästä perinteisen mallista arviota, sillä minusta on parasta, että katsojalla ei ole valmista arvoasetelmaa vertailukohtana, edes siinä määrin, että henkilögalleria olisi paljastettu.

Kamera kuljettaa tarinaa hetkittäin jopa surrealistisesti ja sen on hyvä antaa vain viedä. Ite koin sillä tapaa pääseväni hahmojen iholle ja saatoin jopa tuntea olevani mukana tarinassa tarkkailijana.

We Are Who We Are on katsottavissa HBO Nordicilla.

QX QX QX QX